Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Mančestras City izglābjas no otrā zaudējuma Čempionu līgā; Ronaldu iesit trīs vārtus Amsterdamā

No otrā zaudējuma divās UEFA Čempionu līgas apakšgrupu spēlēs trešdien izdevās izglābties Anglijas premjerlīgas čempionvienībai Mančestras City, kas savā laukumā izrāva neizšķirtu 1:1 (0:0) ar iepriekšējo divu sezonu Vācijas spēcīgāko komandu Dortmundes Borussia.

D apakšgrupas, kas nodēvēta arī par nāves grupu, aizraujošā otrās kārtas cīņā rezultātu 61.minūtē atklāja Marko Reiss, bet jau kompensācijas laika sākumā ar 11 metru soda sitienu izlīdzinājumu panāca Mario Balotelli. Pendele tika piešķirta par Nevena Subotiča spēli ar roku savā soda laukumā.

Pēc mača Dortmundes komandas galvenais treneris Jirgens Klops izteica apmierinātību ar savu futbolistu sniegumu. "Es apsveicu komandu. Viņi aizvadīja labu spēli," teica Klops, kurš gan bija vīlies ar gala iznākumu. "Kad spēlē tik labi, vēlies aizvest mājās trīs punktus. Nepatīkami nopelnīt 11 metru soda sitienu pēdējā minūtē. Bijām pelnījuši uzvarēt."

Tikmēr otrajā šīs grupas cīņā ar hat-trick izcēlās Krištianu Ronaldu, bet Spānijas čempionvienība Madrides Real izbraukumā ar 4:1 (1:0) pārliecinoši pieveica Nīderlandes spēcīgāko klubu Amsterdamas Ajax.

Rezultātu Ronaldu atklāja 42.minūtē, bet cīņas izskaņā viņš trīs minūšu laikā guva vēl divus vārtus. Tāpat reizi uzvarētājiem precīzs bija Karims Benzemā. Savukārt Ajax vienībā vārtus guva somu aizsargs Niklass Moisanders.

Pēc divām kārtām D apakšgrupā seši punkti ir Madrides Real kontā, Borussia komanda tikusi pie četriem punktiem, Anglijas čempionu rēķinā ir viens punkts, bet Ajax vienība cietusi divas neveiksmes.

A apakšgrupā trešdien pirmo neveiksmi šosezon cieta ambiciozā Francijas vienība Parīzes Saint-Germain, kas izbraukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Portugāles komandai Porto. Šajā cīņā vienīgos vārtus 83.minūtē guva Džeimss Rodrigess.

Savukārt Ukrainas klubs Kijevas Dinamo savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Horvātijas čempionus Zagrebas Dinamo. Rezultātu jau trešajā minūtē atklāja Oļegs Gusevs, bet 33.minūtē bumbu savos vārtos ieraidīja Zagrebas kluba futbolists Joseps Pivaričs.

Šajā grupā tagad Porto komandai ir seši punkti, bet pa trim izcīnījušas Saint-Germain un Kijevas Dinamo vienības. Savukārt Zagrebas Dinamo cīnās bez punktiem.

Dramatiska cīņa bija arī Vācijas pilsētā Gelzenkirhenē, kur vietējā komanda Schalke 04 cīnījās 2:2 (1:1) ar Francijas čempioniem Montpellier.

Šajā mačā pirmajā puslaikā ar vārtu guvumiem apmainījās Karims Aits Fanā (Montpellier) un Juliāns Drakslers (Schalke 04), bet svarīgi notikumi risinājās otrā puslaika sākumā, kad viesu spēlētājs Garijs Bokalī pēc pārkāpuma pret Draksleru tika pie sarkanās kartītes un mājinieks Klāss Jans Huntelārs realizēja sekojošo 11 metru soda sitienu.

Tomēr jau kompensācijas laikā Montpellier izdevās panākt neizšķirtu, kad precīzs bija Solejmans Kamarā.

Vēl vienā B grupas cīņā Anglijas komanda Londonas "Arsenal" ar 3:1 (1:1) pieveica Grieķijas vienību Pireju Olympiakos. Uzvarētājiem pa reizei precīzi sita Žerviņo, Lukašs Podoļskis un Ārons Remzijs, bet Olympiakos vienībā - Kostantīns Mitroglu.

Pēc divām kārtām seši punkti ir Arsenal kontā, Schalke 04 tikusi pie četriem punktiem, vienu punktu izcīnījusi Montpellier, bet Olympiakos joprojām ir bez punktiem.

Savukārt C grupā uzvaru izcīnīja Itālijas klubs AC Milan, kas ar 3:2 (2:1) izbraukumā pārspēja Krievijas čempionvienību Sanktpēterburgas Zeņit.

Uzvarētājiem precīzi sita Nīderlandes futbolists Urbijs Emanuelsons un Stefans El-Šāravs, bet Tomašs Hubočans ieraidīja bumbu savos vārtos. Savukārt Zeņit komandā precīzs bija nesen par lielu naudu nopirktais Halks un Romāns Širokovs.

Savukārt vēl vienā cīņā Spānijas komanda Malaga, pateicoties diviem Eliseu gūtajiem vārtiem, ar 3:0 (1:0) izbraukumā pārspēja Beļģijas čempionvienību Anderlecht. Vēl vienu reizi precīzs bija Hoakins Sančess.

Šajā grupā seši punkti ir Malaga kontā, tai ar četriem punktiem seko AC Milan komanda, Anderlecht tikusi pie viena punkta, bet Zeņit cīnās bez punktiem.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi