Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Milinkovičs-Savičs ar vārtiem papildlaikā ieved Serbiju EČ kvalifikācijas izšķirošajā kārtā

Astoņas futbola izlases ceturtdien nodrošināja vietas 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" otrajā jeb izšķirošajā kārtā.

Visdramatiskāk aizritēja cīņa Oslo, kur Serbija pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Norvēģiju, pagarinājumā guva vienus vārtus un spēli uzvarēja ar 2:1.

Serbi vadībā izvirzījās 82.minūtē, kad pēc soda sitiena Aleksandars Mitrovičs nolika bumbu pa sitienam Sergejam Milinkovičam-Savičam, kurš panāca 1:0. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Matīass Normans ar tālu un zemu sitienu izlīdzināja rezultātu.

Mačs turpinājās 30 minūšu papildlaikā, kurā spēles 102.minūtē serbi nodrošināja uzvaru. Viesi soda laukumā sarāva norvēģu aizsardzību, un Milinkovičs-Savičs ar sitienu no pāris metriem pārcēla bumbu pāri vārtsargam.

Norvēģi par ceļazīmi uz finālturnīru cīnīsies ar Skotiju, kas ar 1:0 pārspēja Izraēlu. Cīņa pēc pamatlaika noslēdzās ar rezultātu 0:0 (0:0), papildlaikā vārti netika gūti, bet "pendelēs" ar 5:3 pārāki bija skoti.

Mājiniekiem uzvaru nodrošināja vārtsargs Deivids Māršals, kurš atvairīja Erana Zahavi izpildīto pēcspēles 11 metru sitienu. Zahavi ar 11 precīziem sitieniem Eiropas čempionāta kvalifikācijas labāko guvēju sarakstā dala otro vietu ar Krištianu Ronaldu, viņus par vienu vārtu tiesu apsteidzot Herijam Keinam.

Skotija kādā no lielajiem finālturnīriem nav spēlējusi kopš 1998.gada, bet Eiropas čempionāta finālturnīrā skoti pēdējo reizi spēlēja 1996.gadā

Pēc līdzīga scenārija ritēja spēle arī Bratislavā, kur Slovākija ar 1:0 pēcspēles sitienos uzveica Īriju. Arī šeit pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 0:0 (0:0), pagarinājumā vārti netika gūti, bet "pendelēs" ar 4:2 bija slovāki.

Slovākijai otrajā kārtā pretī stāsies Ziemeļīrija, kas viesos uzveica par pāra favorīti uzskatīto Bosniju un Hercegovinu. Pēc pamatlaika rezultāts bija 1:1 (0:1), papildlaikā vārti netika gūti, bet soda sitienu sērijā ar 4:3 pārāki bija ziemeļīri, kuri maču uzvarēja ar 2:1.

Pamatlaikā bosniešus 14.minūtē vadībā izvirzīja Rade Kruničs, bet 53.minūtē Naiels Makdžins panāca 1:1. Uzvaru nesošo "pendeli" realizēja Laiems Boils.

Tuvu savam pirmajam finālturnīram ir arī Gruzija, kas mājās ar 1:0 (1:0) pārspēja Baltkrieviju. Gruzija uzvarēja, pateicoties Tornikes Okriašvili septītajā minūtē realizētajai "pendelei".

Par ceļazīmi uz finālturnīru gruzīni spēkosies ar Ziemeļmaķedoniju, kas ar 2:1 (2:1) pārspēja Kosovu. Visi vārti tika gūti pirmajā puslaikā 17 minūšu laikā. Vispirms kosovietis Benjamins Kololli ieraidīja bumbu savos vārtos, pēc tam Florents Hadergjonajs izlīdzināja rezultātu, taču 33.minūtē Darko Velkovskis panāca 2:1.

Otrajā kārtā iekļuva arī Ungārija, kas viesos ar 3:1 (1:0) pārspēja Bulgāriju. Ungāriem izcēlās Villi Orbāns, Žolts Kalmārs un Nemanja Nikoličs, bet bulgāriem goda vārtus guva Georgijs Jomovs.

Ungārija otrajā kārtā spēkosies ar Islandi, kas mājās ar 2:1 (2:0) uzvarēja Rumāniju. Islandiešiem abus vārtus guva Gilfi Sigurdsons, kuram aizmugure liedz tikt pie "hat-trick", bet rumāņiem atzīmējās Aleksandru Maksims.

Šīs izlases čempionātam cenšas kvalificēties caur UEFA Nāciju līgu. No D līgas, kurā spēlēja Latviju, ceļazīmi iegūs Gruzija vai Ziemeļmaķedonija.

Izšķirošies mači notiks 12.novembrī.

Eiropas čempionāta finālturnīrs ieplānots Eiropas valstu 12 pilsētās (Londonā, Minhenē, Romā, Baku, Sanktpēterburgā, Bukarestē, Amsterdamā, Dublinā, Bilbao, Budapeštā, Glāzgovā, Kopenhāgenā).

Eiropas čempionāta finālturnīram šogad bija jānotiek no 12.jūnija līdz 12.jūlijam. Šobrīd tiek paredzēts, ka turnīrs notiks nākamgad no 11.jūnija līdz 11.jūlijam.

Pusfināla un finālspēles paredzēts aizvadīt Vemblija stadionā. Šis būs tikai otrais Eiropas čempionāts, kurā piedalīsies 24 izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi