Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Nedveds pēc sezonas beigām beigs profesionāla futbolista karjeru

2003.gada Eiropas gada labākais futbolists, Turīnas Juventus pussargs Pāvels Nedveds ceturtdien paziņoja, ka pēc šīs sezonas beigām liks punktu profesionāla futbolista karjerai, vēstī aģentūra Reuters.

36 gadus vecais Čehijas valstsvienības bijušais līderis uzsvēra: "Lēmums ir galīgs un es nedomāju, ka mainīšu savas domas. Man tas nav vajadzīgs. Ir īstais laiks likt karjerai punktu. Es beigšu spēlēt pēc šīs sezonas beigām. Nav svarīgi, cik labi mēs nospēlēsim UEFA Čempionu līgā vai Itālijas A-sērijā."

Šī ir jau trešā reize, kad Nedveds paziņo par karjeras beigām. Ieprikš viņš tā teica arī 2007. un 2008.gadā, taču vēlāk noslēdza ar Juventus komandu jaunu līgumu uz vienu sezonu.

"Es joprojām izbaudu spēlēšanu, taču mana fiziskā un mentālā kondīcija liek saprast, ka ir pienācis laiks dot vietu jaunajiem futbolistiem," viņš teica.

Čehijas izlases rindās viņš ir aizvadījis 91 spēli un guvis 18 vārtus. Debiju izlasē piedzīvoja 1994.gadā un nospēlēja līdz pat 2006.gadam. Viņš bija viens no galvenajiem varoņiem, kurš aizveda Čehijas izlasi līdz 1996.gada Eiropas čempionāta finālspēlei, kurā čehi ar 1:2 zaudēja Vācijai.

Laikā no 1992. līdz 1996.gadam viņš spēlēja Prāgas Sparta klubā, tad viņu iegādājās Romas Lazio, kuras rindās čehs nospēlēja līdz 2001.gadam. Kopš tā laika viņš ir Turīnas Juventus spēlētājs, kuras sastāvā aizvadījis 240 spēles.

Nedveds ir piecas reizes atzīts par Čehijas gada labāko futbolistu, 2003.gadā viņu atzina par Eiropas gada futbolistu, bet gadu vēlāk saņēma Zelta futbola zābaku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi