Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Neizšķirts Latvijas un Gruzijas futbola valstsvienību spēlē

Vārtu gūšanas iespējām trūcīgā spēlē Latvijas futbola valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas ceturtās kārtas spēlē otrdien nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) pret Gruzijas izlasi. Izlīdzinājumu mājinieki panāca otrā puslaika kompensācijas laikā. Pēc aizvadītām četrām spēlēm Latvijas komanda ar četriem punktiem turnīra tabulā ieņem piekto vietu. Gruzīni ar sešiem punktiem ir otrie.

Latvijas izlases futbolists Cauņa: sanāca ļoti labs sitiens

Starkovs un Kecbaja abi bija vēlējušies savas vadītās futbola komandas uzvaru

Fanu izrīcību dēļ nenotiek Itālijas un Serbijas futbola valstsvienību spēle

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra rezultāti futbolā

Latvijas valstsvienības sastāvā salīdzinājumā ar piektdienas spēli Gruzijā bija notikusi tikai viena maiņa – par otro brīdinājumu diskvalificētā Verpakovska vietā laukumā devās Jurijs Žigajevs.

Spēle sākās nesteidzīgā tempā, pirmajās 20 minūtēs gruzīni izdarīja trīs tālus un ļoti neprecīzus sitienus, bet mājinieki nevarēja lepoties arī ar to. Tikai puslaika vidū pirmo raidījumu uz Gruzijas izlases vārtu pusi izdarīja Cauņa.

Miegainā spēle atdzīvojās pēc pirmās pusstundas beigām. Pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja bija viesiem – 32.minūtē Ananidzes sitienu no visai tuvas distances atvairīja Vaņins. Bet četras minūtes vēlāk teicamu izdevību neizmantoja Latvijas futbolisti. Tālu Laizāna sitienu atvairīja gruzīnu vārtsargs Revišvili, bumba atlēca pie Rudņeva, taču viņš no desmit metru attāluma sita pāri vārtiem.

Vēlreiz bumba pēc Artjoma sitiena ar galvu pēc stūra sitiena izspēles aizlidoja otrā puslaika pašā sākumā. Bet vēl pēc brīža no soda laukuma līnijas viņš sita virsū gruzīnu vārtsargam.

Otrajā puslaikā laukuma ritēja nedaudz interesantāka cīņa, tomēr līdz reālām vārtu gūšanas iespējām nonāca ļoti reti. 74.minūtē vienu no tādām izmantoja Gruzijas izlase. Pēc brīvsitiena izspēles Vaņins izraidīja bumbu ārpus soda laukuma, taču viens no gruzīnu aizsargiem ar galvu to atspēleja atpakaļ soda laukumā, kur mājinieku aizsargus apsteidza Dāvids Siradze – 0:1.

Ritēja jau spēles kompensācijas laiks, kad izlīdzinājumu izdevās panākt Aleksandram Cauņam. Pēc Gorkša iespēles soda laukumā viņš kritienā raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī – 1:1.

Otrajā F grupas otrdienas spēlē Grieķijas izlase ar 2:1 uzvarēja Izraēlu. Atlikusī ceturtās kārtas spēle notiks 17.novembrī, kad Maltas futbolisti viesosies pie Horvātijas valstsvienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EČ kvalifikācija, F grupa

Latvija – Gruzija 1:1 (0:0)

Vārti: Cauņa (90.+1) - Siradze (74.)

Brīdinājumi: Kļava, Gorkšs - Siradze, Gogua, Revišvili
Sitieni pa vārtiem (vārtos): 8 (4) – 13 (3)
Stūra sitieni: 4 - 3
Pārkāpumi: 16 - 11

Latvija: Vaņins, Gorkšs, Ivanovs, Kļava, Zirnis, Laizāns (Grebis, 82.), Rubins, Astafjevs, Cauņa, Žigajevs (Perepļotkins, 86.), Rudņevs
Gruzija: Revišvili, Lobžanidze, Asatiani, Kaladze, Kvirkvelija (Gogua, 69.), Amisulašvili, Daušvili, Ananidze (Salukvadze, 71.), Kobiašvili, Siradze, Iašvili (Koškadze, 88.)

Grieķija – Izraēla 2:1 (1:0). Salpingidis (22.), Karagunis (63., 11 m) – Spiropuloss (59., savos vārtos)

Turnīra tabula:
Grieķija     4 2 2 0 4:2 8
Horvātija   3 2 1 0 5:1 7
Gruzija      4 1 3 0 3:2 6
Izraēla      4 1 1 2 5:5 4
Latvija      4 1 1 2 3:5 4
Malta        3 0 0 3 1:6 0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi