Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

No Čempionu līgas nāves grupas izkļūst Real un Borussia

Čempionu līgas astotdaļfinālā no tā sauktās "nāves grupas" trešdien iekļuva Vācijas čempioni Dortmundes Borussia un Spānijas spēcīgākais klubs Madrides Real, kamēr pie vietas nākamajā kārtā tika vēl četras vienības.

Sacensību D apakšgrupas mačos Borussia izbraukumā ar 4:1 (3:0) sagrāva Nīderlandes komandu Amsterdamas Ajax, kamēr Real viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Anglijas čempioniem Mančestras City, liedzot tiem iekļūt nākamajā kārtā.

Amsterdamā notikušajā spēlē viesi jau pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 3:0, kad vārtus guva Marko Reiss, Mario Gēce un polis Roberts Levandovskis, bet otrajā puslaikā Levandovskis ar savu otro precīzo raidījumu panāca 4:0 Borussia labā. Vienus vārtus mājiniekiem 86.minūtē atspēlēja Danijs Hēsens.

Savukārt Mančestrā notikušajā cīņā desmitajā minūtē Real komandai vadību dāvāja francūzis Karims Benzemā. Spēles 73.minūtē par otro brīdinājumu no laukuma tika noraidīts viesu aizsargs Arvalo Arveloa, bet nozīmēto 11 metru soda sitienu realizēja argentīnietis Serhio Agvero. Tik ļoti nepieciešamo uzvaru City komanda gan nespēja nodrošināt.

Grupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām pirmo vietu ar 11 punktiem ieņem Borussia, kas jau nodrošinājusi pirmo vietu grupu turnīra noslēgumā, tai ar astoņiem punktiem seko Real, Ajax kontā četri punkti, bet City vienība iekrājusi trīs punktus.

A apakšgrupas mačā vietu astotdaļfinālā nodrošināja Francijas klubs Parīzes Saint-Germain, kas viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Ukrainas komandu Kijevas Dinamo, divreiz izceļoties argentīnietim Ezekvelam Laveci, kamēr nākamajā kārtā vietu jau iepriekš nodrošinājusī Portugāles vienība Porto ar 3:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja Zagrebas Dinamo vienību no Horvātijas.

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām Porto un Saint-Germain komandām ir attiecīgi 13 un 12 punkti, Kijevas klubs iekrājis četrus punktus un Eirokausu sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas turnīrā, bet Zagrebas komanda pie punktiem nav tikusi.

Tikmēr B grupā pie ceļazīmēm uz astotdaļfinālu tika Anglijas komanda Londonas Arsenal un Gelzenkirhenes Schalke 04 no Vācijas.

Arsenal, pateicoties Džeka Vilšīra un vācieša Lukaša Podoļska gūtajiem vārtiem, ar 2:0 (0:0) savā laukumā pārspēja Francijas čempionus Montpellier, bet Schalke 04 ar 1:0 (0:0) savu skatītāju priekšā uzvarēja Grieķijas komandu Pireju Olympiacos, vienīgos vārtus 77.minūtē gūstot austriešu aizsargam Kristianam Fučam.

B apakšgrupā pēc piecām kārtām Schalke 04 un Arsenal komandas iekrājušas attiecīgi 13 un 11 punktus, Olympiacos ar sešiem punktiem garantējusi trešo vietu un dalību UEFA Eiropas līgas turnīrā, bet Montpellier vienība iekrājusi vienu punktu.

Savukārt C apakšgrupā otro vietu nodrošināja septiņkārtējie UEFA Čempionu līgas uzvarētāji AC Milan no Itālijas, kas ar 3:1 (0:0) izbraukumā pārspēja Beļģijas klubu Anderlecht. Citā šīs grupas cīņā Krievijas komanda Sanktpēterburgas Zeņit savā laukumā cīnījās 2:2 (0:2) ar Spānijas klubu Malaga, kas jau iepriekš bija nodrošinājis vietu nākamajā kārtā.

Šajā grupā pēc piecām kārtām Malaga kontā ir 11 punkti un jau garantēta pirmā pozīcija, AC Milan futbolisti iekrājuši astoņus punktus, bet Zeņit un Anderlecht kontā pa četriem punktiem.

Tādējādi no 16 astotdaļfināla dalībniekiem zināmas jau 13 komandas. Uz atlikušajām ceļazīmēm E apakšgrupā pretendē Turīnas Juventus (Itālija) un pašreizējie turnīra čempioni Londonas Chelsea (Anglija), G grupā par otro vietu cīnās Lisabonas Benfica (Portugāle) un Glāzgovas Celtic (Skotija), bet H apakšgrupā pēdējo ceļazīmi sadalīs Stambulas Galatasaray (Turcija) un CFR Cluj (Rumānija).

E, F, G un H apakšgrupas komandas savas piektās kārtas spēles izspēlēja jau otrdien.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Anglijas komanda Londonas Chelsea, kas finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Vācijas vienību Minhenes Bayern.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi