Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Otrdien sāksies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs

Eiropas grandiem jāapliecina, ka prātam neaptveramā nauda futbolistu iegādē nav tērēta velti

Vārds "krīze" spēcīgākajiem Eiropas klubiem nepastāv. Par to varēja pārliecināties šovasar futbolistu pāreju laikā, kad viens pats Madrides Real iepirkās par vairāk nekā 200 miljoniem eiro. Taču nauda nebūt negarantē panākumus, jo laukumā spēlē dzīvi cilvēki, nevis cipari darba līgumā. Tāpēc jaunās UEFA Čempionu līgas sezonas ievadā sirds par intrigu var būt mierīga — favorītu pulks uz titulu ir gana plašs: vismaz pa trim klubiem no Spānijas, Anglijas un Itālijas, kā arī spēcīgākās Vācijas un Francijas vienības. Varbūt vēl kāds. Pirmās spēles otrdien pulksten 21.45, fināls 22.maijā Madridē!

Par spāņiem

Lai gan pagājušajā sezonā Barcelona bija vienīgais neanglijas klubs pusfinālā, tieši šai vienībai izdevās uzvarēt — finālā 2:0 ar Manchester United. Galvenais treneris Žozeps Gvardiola jau debijas sezonā apliecināja, ka meistarīgus futbolistus prot saliedēt kolektīvā. Barcelona ne tikai prata uzvarēt, bet darīja to skaisti un rezultatīvi. Spilgtākā zvaigzne ir Lionels Mesi, kurš atzīts par aizvadītās sezonas labāko spēlētāju turnīrā. Taču tas nenozīmē, ka komandas trumpji jāmeklē vienīgi apdāvinātā argentīnieša personā. Mikroklimata uzlabošanas nolūkos komandu atstājis rezultatīvais kamerūnietis Eto, bet vietā nācis augumā raženais Zlatans Ibrahimovičs. Ja iedvesmu spēles organizēšanai vidējā līnijā nebūs zaudējis Ksavi Ernandess, Barcelona būs jāuzskata par galveno favorīti.

To pašu var teikt par Madrides Real, kas iegādājies tādas zvaigznes kā portugāli Krištianu Ronaldu, brazīlieti Kakā, spāni Ksavi Alonso un francūzi Karimu Benzemā. Pietrūkst tikai Franka Riberī, kuru atteicās pārdot Minhenes Bayern. Cits jautājums, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai izcili izpildītāji kļūtu par izcilu komandu.

Madrides Atletico un Sevilla sākumā jāatvēl otrā plāna aktieru lomas, taču tas nenozīmē, ka situācija nevarētu mainīties.

Par angļiem

Manchester United atvadījies no Ronaldu, tāpēc Aleksam Fergusonam "jāuztausta" jaunais komandas līderis. Starmešu gaismas pagrieztas Anglijas izlases snaipera Veina Rūnija virzienā, taču nav izslēgts, ka ar troksni elitē var atgriezties arī Maikls Ouens.

Daudzsološs starts Anglijas premjerlīgā — piecas uzvaras piecās spēlēs — izdevies Londonas Chelsea. Pagājušajā sezonā komanda bija mata tiesu no Čempionu līgas fināla un nebūs pārsteigums, ka labāko pulkā būs arī šosezon. Trumpis varētu būt saglabātais līderu kodols.

Ja aizsardzības līniju sakārtos Liverpool, ar universālo centra pussargu Stīvenu Džerārdu priekšgalā šai komandai ir pa spēkam uzveikt ikvienu. Arī uzbrucējs Fernando Torress nav atmetis domu būt labākais pasaulē!

Arsenal joprojām cer uz Arsēna Vengera pieredzi un Eduardu atgriešanos. Līdzīgi kā Liverpool ceturtdaļfināls londoniešiem ir pa spēkam noteikti. Ja tiks uz viļņa, arī vairāk.

Par itāliešiem

Izņemot AC Milan uzvaru 2007.gadā, neviens cits Itālijas klubs pēdējās trijās sezonās nav spējis iekļūt pat Čempionu līgas pusfinālā. Tiesa, milānieši pārāk negribīgi iesaista jaunos talantus. To apliecina kaut vai atteikšanās no talantīgā pussarga Joana Gurkufa.

Pieklājīga kompānija sapulcējusies otrā Milānas superklubā Inter. Klāt nācis ne tikai Eto, bet arī nīderlandietis Veslijs Sneiders. Itālijas čempioniem latiņa jāceļ augstāk par astotdaļfinālu. Pie šīs barjeras pagājušajā sezonā apstājās arī Juventus. Turīnas kluba vārtsargs Džanluidži Bufons noskaņojies kļūt vēl grūtāk cauršaujams.

Par pārējiem

Var "izšaut" jebkurš no trim Francijas un Vācijas klubiem. Īpaši tas attiecas uz saspēlēto Bordeaux, kam netrūkst panākumus izsalkušu talantu, un Lorāna Blāna vadīto Marseille, kas nav slinkojusi labu spēlētāju iegādē.

Kā arī uz Bayern, kam galvenais klupšanas akmens ir stabilitātes trūkums, un uz Wolfsburg, ja vien par smagu nebūs Vācijas čempionu nasta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

aa


Futbols

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs


Otrdien pulksten 21.45

A grupa: Juventus — Bordeaux, Haifas Maccabi — Bayern.

B grupa: Wolfsburg — Maskavas CSKA, Besiktas — Manchester United.

C grupa: Zurich — Madrides Real, Marseille — AC Milan.

D grupa: Chelsea — Porto, Madrides Atletico — APOEL.

Trešdien pulksten 21.45

E grupa: Liverpool — Debreceni, Lyon — Fiorentina.

F grupa: Inter — Barcelona, Kijevas Dynamo — Rubin.

G grupa: Stuttgart — Rangers, Sevilla — Unirea Urziceni.

H grupa: Olympiacos — Alkmaar, Lježas Standard — Arsenal.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi