Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināta - Futbola valstsvienība EČ kvalifikācijas turnīru sāks mājās pret Horvātiju

Latvijas futbola valstsvienība 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru sāks šāgada 3.septembrī ar spēli pret Horvātijas izlasi, kļuva zināms pēc ceturtdien Telavivā notikušās izlozes.Četras dienas vēlāk Latvijas futbolisti aizvadīs izbraukuma spēli pret Maltu, bet 8.un 12.oktobrī spēlēs viesos pret Grieķiju un savā laukumā pret Gruziju, liecina Latvijas Futbola federācijas informācija.F grupas turnīra pēdējā spēle paredzēta 2011.gada 11.oktobrī pret Horvātiju izbraukumā.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis izlozes rezultātus vērtē kā ļoti labus.

“Kvalifikācijas kalendāra izloze iznākusi ļoti līdzīga tam kalendāram, par kādu pirms mēneša mēģinājām vienoties Atēnās. Tieši šādi arī gribējām - pirmo spēli ar spēcīgu komandu mājās. Izloze ir izloze, bet šoreiz tā ir ļoti laba,” Mežeckis citēts LFF preses daļas paziņojumā.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzina, ka labākais šīs kalendāra izlozes moments ir tas, ka beidzot ir skaidrs kalendārs.

“Beidzot mēs varam skaidrus plānus sastādīt uz šo sezonu un pat uz divām sezonām. Būtisks ir sezonas sākums pret mūsu grupas favorītiem horvātiem, kas arī reitingā ir visaugstāk mūsu grupā. Ļoti svarīgi ir labi startēt jebkurā gadījumā, lai tālāk būtu vieglāk. Bet tālāk mēs tagad nedomāsim, sāksim noskaņoties un gatavoties pirmajai un pašai svarīgākajai spēlei - pret Horvātiju Rīgā,” komentēja A.Starkovs.

“Pirmā spēle mājās pret tik spēcīgu komandu kā Horvātija ir ideāls sākums Eiropas čempionāta kvalifikācijai Latvijas izlasei. Pēc spēcīgas pretinieces pirmajā spēlē seko uzreiz vājāks pretinieks – Malta, kas arī ir tieši tas, ko mēs varētu vēlēties. Horvātiem turklāt būs tikko sācies čempionāts, kas nozīmē, ka viņi nebūs tik optimālā formā,” atzīst Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis.

“Jācenšas uzvarēt jau no paša sākuma. Turklāt tā kā pirmā spēle ir mājās pret spēcīgu pretinieku, jācer, ka būs pilns stadions ar līdzjutējiem un šī spēle izsauks rezonansi sabiedrībā.”

Jau ziņots, ka kalendāra apstiprināšanas paredzētajā datumā – 7.martā – tikšanās laikā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās kvalifikācijas turnīra F apakšgrupas komandu pārstāvji nespēja vienoties par jaunā kvalifikācijas cikla spēļu kalendāru, tādēļ tas tika noteikts izlozē.

Izloze notika vēl trijās grupās.

Jaunais kvalifikācijas cikls sāksies šā gada septembrī, savukārt 2012.gada UEFA Eiropas čempionāta finālturnīrs risināsies Ukrainā un Polijā.

(papildināta ar komentāriem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eiropas čempionāta kvalifikācija futbolā

Latvijas izlases spēļu kalendārs
2010.gads
3.septembris Latvija - Horvātija
7.septembris Malta - Latvija
8.oktobris Grieķija - Latvija
12.oktobris Latvija - Gruzija
2011.gads
26.marts Izraēla - Latvija
4.jūnijs Latvija - Izraēla
2.septembris Gruzija - Latvija
6.septembris Latvija - Grieķija
7.oktobris Latvija - Malta
11.oktobris Horvātija - Latvija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi