Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pārāk garas bārdas dēļ Tadžikistānas futbolistam liedz dalību čempionātā

Vienam no Tadžikistānas Vahdatas pilsētas futbola kluba "Hair", kas startē valsts augstākās līgas čempionātā, vadošajiem spēlētājiem Parvizam Tursunovam liegta dalība jaunās sezonas mačos, jo viņam ir pārāk gara bārda, kas stiepjas līdz pat krūšu kurvja vidum.

Komentējot spēlētāja diskvalifikācijas iemeslus, kluba galvenais treneris Tohirs Muminovs žurnālistiem pirmdien paziņoja, ka komandas vadībai nav pretenziju pret Tursunovu un viņa ārējo izskatu.

"Tomēr tieši izskata dēļ viņa radušās problēmas ar Iekšlietu ministriju. Un, kamēr viņš neatrisinās jautājumu par savu bārdu, viņa prombūtne negatīvi ietekmēs komandas spēli. Viņš ir viens no komandas universālākajiem spēlētājiem, kas var izpildīt uzdotos uzdevumus gan aizsardzībā, gan uzbrukumā," skaidroja treneris.

Savukārt pats futbolists žurnālistiem teica, ka, ja viņam būs jāizdara izvēle starp bārdu un futbolu, viņš izvēlēsies pirmo. "Tādēļ, ka futbols ir pasaulīgs, mums ir jādomā par mūžīgo. Bārda - tā ir viena no svarīgākajām pravieša Muhameda sunnām," teica Tursunovs, atsakoties sniegt jebkādus citus komentārus.

Tadžikistānas Iekšlietu ministrijas preses dienests paziņoja, ka nav konkrētu ministrijas vadības rīkojumu sportistiem par bārdu nēsāšanu un "tie Iekšlietu ministrijas darbinieki, kas ārienes dēļ izdara spiedienu uz pilsoni, kuram ir bārda, tiks sodīti, ja izdosies noskaidrot viņu personības".

"Tādēļ, ja uz futbolistu patiešām ir izdarīts kaut kāds spiediens, viņš var vērsties pie mums ar iesniegumu un mēs tādus darbiniekus, kas diskreditē iestādi sabiedrības acīs, sauksim pie atbildības," skaidroja ministrijā.

Tomēr jau iepriekš bijuši gadījumi, ka tiesībsargājošās institūcijas ir aizturējušas Tadžikistānas vīriešus, kuriem ir garas un kuplas bārdas.

Tadžikistānas iekšlietu ministrs Abdurahims Kaharovs skaidroja, ka vīrieši tiek aizturēti ne jau bārdu dēļ, bet tādēļ, ka tiesībsargi vēlas pārliecināties par viņu personībām.

Tadžikistānā 98% iedzīvotāju ir musulmaņi, tomēr vairumā sabiedrības garas, tumšas bārdas asociējas ar radikāliem musulmaņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veršakovs: Esam gatavi revanšēties

Latvijas čempionvienība handbolā Dobeles Tenax EHF Eiropas kausa otrajā kārtā ir gatava revanšēties par pērn piedzīvoto zaudējumu, Latvijas Handbola federācijai (LHF) norādīja Tenax galvenais tren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi