Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

RFS Latvijas kausa pusfinālā viesos spēkosies ar Ventspili, bet Liepāja uzņems Valmieru

Latvijas kausa īpašniece RFS turnīra pusfinālā tiksies ar Ventspili, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

RFS ceturtdaļfinālā uzvarēja savu sīvāko konkurenti "Riga" (3:2), bet piektdien izlozē noskaidrojās, ka pusfinālā viesos būs jāspēkojas ar "Ventspili". Tikmēr "Valmiera" viesosies pie "Liepājas".

Tāpat ar izlozes palīdzību tika noskaidrots, ka finālā mājinieku statusā būs "Valmieras" un "Liepājas" dueļa uzvarētāja.

Latvijas Futbola federācija (LFF) ziņo, ka informācija par pusfināla spēļu norises datumiem un laikiem sekos vēlāk.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā "Valmiera" savās mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja "Tukums 2000"/TSS, Jelgavā "Ventspils" pēc 0:0 neizšķirta 120 spēles minūtēs 11 metru soda sitienu sērijā uzvarēja "Jelgavu" ar 4:3, bet "Liepāja" viesos ar 3:1 (1:0) pārspēja Jūrmalas "Spartaku".

Latvijas kausa izcīņā pašmāju klubi sacenšas ne tikai par trofeju, bet arī par tiesībām pārstāvēt Latviju UEFA klubu turnīrā.

Pirmajā kārtā piedalījās 26 komandas no Latvijas otrās un trešās līgas, divas komandas automātiski kvalificējas nākamajai kārtai. Otrajā kārtā piedalījās trīspadsmit pirmās kārtas uzvarētāji, divi "wild-card" saņēmēji, kā arī deviņi pirmās līgas klubi.

Trešajā kārtā piedalījās divpadsmit otrās kārtas uzvarētāji, bet astotdaļfinālā sešām uzvarētājām pievienojās desmit "Optibet" virslīgas klubi.

Fināls Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā notiks 8.novembrī. Vienīgo reizi Ventspils Latvijas kausa finālu uzņēma 2014./2015.gada sezonā, kad mājinieki finālā ar 0:2 atzina "Jelgavas" futbolistu pārākumu.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Kopš 2017.gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.

Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn pie tās tika pirmoreiz vēsturē. Pērn rīdzinieki tikai papildlaikā pārspēja pēdējās desmitgades titulētāko kausa komandu "Jelgavu".

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā "Skonto", kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./2010.gada tas turpmākos astoņus gadus tika iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi