Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Spānijas futbolisti Parīzē uzvar Franciju, atgūstot līderpozīciju PK kvalifikācijas grupā

Pašreizējā pasaules un Eiropas čempionvienība Spānija otrdien ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Franciju un atguva līderpozīciju Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I apakšgrupā. Tikmēr punktus izbraukuma spēlē zaudēja Anglijas futbolisti, bet Nīderlande, turpinot perfekto uzvaru gājienu, nokļuva vien soļa attālumā no kvalificēšanās finālturnīram. 

Aizvadītajā I grupas mačā Parīzē vienīgos vārtus 58.minūtē guva Pedro Rodrigess un Spānija revanšējās saviem līdzjutējiem par piektdien zaudētajiem punktiem mačā ar Somiju. 

Šīs apakšgrupas līderpozīcijā esošajai Spānijai tagad ir 11 punkti piecās spēlēs, bet tai punktu zaudē Francija.

Cīņā starp H grupas līdervienībām Melnkalne nospēlēja 1:1 (0:1) ar Angliju. Rezultātu jau sestajā minūtē atklāja Veins Rūnijs, bet 75.minūtē izlīdzinājumu panāca Dejans Damjanovičs. 

Vēl šajā grupā Ukraina ar 2:1 (0:0) pārspēja Moldovu, bet Polijas izlase ar 5:0 (2:0) sagrāva Sanmarīno.

Šīs grupas līderpozīcijā ar 14 punktiem sešos mačos ir Melnkalne, pa diviem punktiem mazāk ir Anglijai, bet cerības saglabā arī abas pagājušā gada Eiropas čempionāta rīkotājvalstis Polija un Ukraina, kurām ir pa astoņiem punktiem piecos mačos. 

Tikmēr sesto uzvaru sešās cīņās izcīnīja Nīderlandes izlase, kas D grupas mačā ar 4:0 (1:0) uzvarēja Rumāniju. Uzvarētājiem divus vārtus guva Robins van Pērsijs. 

Uzvaru izcīnīja arī Igaunijas izlase, kas savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Andoru, bet Turcija nospēlēja 1:1 (0:0) ar Ungāriju. 

Kopvērtējumā pēc sešām kārtām tagad Nīderlandei ir 18 punkti. Par septiņiem punktiem mazāk izcīnījusi Ungārija, bet vēl par punktu mazāk ir Rumānijai. 

Tikmēr Skotija kļuvusi par pirmo komandu Eiropā, kas zaudējusi cerības kvalificēties finālturnīram. 

Otrdien aizvadītajā A grupas mačā Skotija ar 0:2 (0:0) izbraukumā piekāpās Serbijai. Uzvarētājiem divus vārtus guva Filips Djuričičs. 

Vēl šajā grupā Beļģija ar 1:0 (0:0) pieveica Maķedoniju, bet Horvātija izbraukumā ar 2:1 (0:1) pārspēja Velsu.

Kopvērtējumā pēc sešām kārtām Beļģijai un Horvātijai ir pa 16 punktiem, bet Skotija atrodas grupas pēdējā, sestajā, vietā ar diviem punktiem. 

Vēl otrdien B grupā Itālija, pateicoties diviem Mario Balotelli vārtiem, ar 2:0 (2:0) izbraukumā pieveica Maltu, Dānija nospēlēja 1:1 (0:0) ar Bulgāriju, bet Čehija ar 3:0 (0:0) pārspēja Armēniju. 

Šajā grupā līdere ar 13 punktiem piecos mačos ir Itālija, bet tai ar desmit punktiem sešos mačos seko Bulgārija.

C apakšgrupā pie uzvaras tika Vācijas izlase, kas ar 4:1 (3:0) pārspēja Kazahstānu. Savukārt Īrija nospēlēja 2:2 (2:1) ar Austriju, kas neizšķirtu panāca vien kompensācijas laika otrajā minūtē. 

Šajā grupā vēl arvien ir saspringta situācija. Līdere ar 16 punktiem ir Vācija, bet tai ar astoņiem punktiem seko uzreiz trīs vienības - Austrija, Zviedrija un Īrija. 

Tikmēr F grupā Portugāle ar 2:0 (0:0) pieveica Azerbaidžānu, savukārt Izraēla nospēlēja 2:0 (0:0) ar Ziemeļīriju. 

Šajā grupā ir trīs ļoti stabilas līderes. Pirmā ar 12 punktiem četros mačos ir Krievija, bet tai ar 11 punktiem seko Izraēla un Portugāle, kurām abām ir pa sešiem punktiem. 

Nākamās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles risināsies jūnijā, tad arī nākamo maču aizvadīs Latvijas futbola izlase, kas savā laukumā uzņems Bosniju un Hercegovinu. 

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi