Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spānijas futbolisti sagādā Vācijai smagāko zaudējumu 89 gadu laika

Ferāns Toress izcēlās ar hat-trick, un Spānija ar 6:0 (3:0) otrdien Seviļā sagrāva Vāciju, uzvarot UEFA Nāciju līgas A4 grupā un iekļūstot turnīra pusfinālā.

Spānijas futbolisti demonstrēja tādu spēli kā lielajos turnīros no 2008. līdz 2012.gadam, bet Vācija cieta lielāko neveiksmi kopš 1931.gada.

Vājš mierinājums bija Manuelam Noieram, kurš ar 96 spēlēm Vācijas izlasē kļuva par mačiem bagātāko vārtsargu.

"Tas mums visiem rada lielu vilšanos," televīzijas ekrānā sacīja Noiers sacīja vācu raidorganizācijai ARD.

"Esmu daļa no komandas. Mēs kopā veidojam spēli. Ķermeņa valodas un saziņas laukumā bija pārāk maz. Mums vajadzēja runāt vairāk, uzreiz pēc pirmajiem vārtiem," viņš skaidroja.

Luisa Enrikes trenētā komanda izvirzījās vadībā, kad Alvaro Morata ar galvu trāpīja guva vārtus pēc Fabiana Ruisa stūra sitiena izpildes 17.minūtē. 33.minūtē Toress izcēlās pirmoreiz, būdams pirmais pie viņa virzienā atlēkušās bumbas pēc Dani Olmo sitiena ar galvu, bet vēl piecas minūtes vēlāk Rodri ar galvu iesita otrā stūrī.

Sniegumu Spānijai aptumšoja Serhio Kanalesa un Serhio Ramosa ceļgala saišu savainojumi, piespiežot atstāt laukumu.

Pēc pārtraukuma Spānija saglabāja savu dominanci, 55.minūtē Toresam gūstot vārtus pēc Hosē Gajas centrējuma un 71.minūtē noformējot "hat-trick" pēc Ruisa piespēles.

89.minūtē sagrāvi pabeidza laukumā uz maiņu nākušais Mikels Ojarzavals, sarūgtinot Noieru no tuvas distances.

"Katrs spēlētājs sapņo par "hat-trick" gūšanu, un tāds pret Vāciju mani ļoti iepriecina," sacīja Toress.

"Mēs neļāvām viņiem spēlēt visa mača laikā. Mēs ieguvām iniciatīvu jau no pirmās minūtes. Zinājām, ka tas būs grūti, jo viņiem vajadzēja tikai neizšķirtu, lai uzvarētu grupā, bet mēs aizvadījām perfektu spēli," viņš priecājās par parādīto sniegumu.

"Esmu apmierināts ar savu sportisko formu šajā sezonā, un tikai vēlos, tā tas turpinās arī nākamgad," lūkojoties uz nākamā gada labāko četru komandu turnīru, piebilda Toress. "Tagad mēs varam baudīt rezultātu un pēc tam gatavoties finālčetriniekam."

"To ir grūti izskaidrot. Kā redzējām, nekas mums neizdevās," teica Vācijas galvenais treneris Joahims Lēvs. "Mēs vēlējāmies būt drosmīgi un spēlēt uzbrukumā, bet tas neizdevās. Pēc 0:1 mēs pilnībā atteicāmies no savas spēles koncepcijas. Bez organizācijas, bez saziņas."

Ar 0:6 iepriekšējo reizi Vācija 1931.gada 24.maijā Berlīnē zaudēja Austrijai.

Cita grupas spēle starp Šveici un Ukrainu Lucernā tika atcelta saslimšanas ar Covid-19 dēļ Ukrainas izlasē.

Grupā ar 11 punktiem uzvarēja Spānija, otrā ar deviņiem punktiem ir Vācija, seši punkti ir Ukrainai un trīs - Šveicei, kuras savstarpējā mačā noskaidros, kurai no komandām jāizkrīt uz Nāciju līgas B grupu.

Vietu finālturnīrā nodrošināja arī Francija, kas ar 4:2 (2:1) savā laukumā apspēlēja Zviedriju.

Francija ar 16 punktiem kļuva neaizsniedzama Portugālei par spīti tās panākumam ar 3:2 (0:1) viesos pret Horvātiju. Pirmā Nāciju līgas turnīra uzvarētāja Portugāle sakrāja 13 punktus, Horvātijai un Zviedrijai tiekot pie trim punktiem, bet no grupas izkrītot zviedriem.

Zviedriem cerības deva Viktora Klēsona vārti ceturtajā minūtē, taču nākamie bija jāgaida 84 minūtes, kad 23 panāca Robins Kveisens.

Tomēr francūži ar diviem Olivjē Žirū vārtiem 16. un 59.minūtē, kā arī Benžamēna Pavāra un Kingslija Komana "goliem" attiecīgi 36.minūtē un mača kompensācijas laika piektajā minūtē apliecināja, ka šobrīd ir par spēcīgu riekstu zviedriem.

Horvātija savā laukumā izredzes palikt A grupā samazināja ar Marko Roga otro dzelteno kartīti 51.minūtē, kad rezultāts pēc Mateo Kovačiča raidījuma 29.minūtē bija kļuvis 1:0 tās labā.

Jau minūti vēlāk noraidījums pārvērtās rezultātā 1:1, kad pēc Krištianu Ronaldu izpildītā soda sitiena bumbu vārtos raidīja Rubens Diašs. 60.minūtē jau viesus vadībā izvirzīja Žuāu Felikss. Kovačiča otrie vārti 65.minūtē rezultātu ļāva izlīdzināt, taču portugāļiem uzvaru 90.minūtē panāca Diašs.

C1 grupā uzvarēja Latvijas pretiniece pārbaudes spēlē oktobrī Melnkalne, kas savā laukumā ar 4:0 (3:0) sagrāva Kipru un pārcelsies uz B grupu.

Divus vārtus guva Aleksandars Boljevičs, pa vieniem - Stevans Jovetičs un Stefans Mugosa. 3:0 bija jau mača 28.minūtē.

Otrā grupas mačā otrdien Luksemburga mājās spēlēja 0:0 ar Azerbaidžānu. Pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē Danels Sinani mājiniekiem nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Arī ar uzvaru luksemburgiešiem nebūtu pieticis, jo Melnkalne uzvarēja grupā, sakrājot 13 punktus. 10 punkti tika Luksemburgai, seši - Azerbaidžānai, bet četri punkti un ceļš pretī Latvijas izlasei uz D grupu - Kiprai.

Vēl vienā mačā D2 grupā uzvarētājs netika noskaidrots Gibraltāra un Lihtenšteinas mačā - 1:1 (1:1).

Lihtenšteinieši iespēju tikt uz C grupu atņēma paši, 17.minūtē bumbu savos vārtos raidot Noā Frommeltam. Noā Friks 44.minūtē rezultātu izlīdzināja, un 1:0 būtu devis uzvaru grupā Lihtenšteinai.

Gibraltārs četros mačos sakrāja astoņus punktus, Lihtenšteina - piecus, bet Latvijas izlases nesenā pretiniece pārbaudes spēlē Sanmarīno - divus punktus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi