Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Spēku taupīšanas nolūkos pirms spēles ar Šveici futbola izlase izvēlas golfu

Emociju un spēku atjaunošana ir Latvijas futbola valstsvienības prioritāte, gatavojoties Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas trešdienas nozīmīgajai spēlei Rīgā ar grupas līderi Šveici. Pirmdien izlase intensīva treniņa vietā Skonto stadionā priekšroku deva kaulu izlocīšanai golfa laukumā. Enerģijas resursi jāsaudzē, jo pagājušajā nedēļā tos lielās devās laupīja ne tikai grūtā cīņa laukumā, bet arī divi pārlidojumi nakts laikā pirms un pēc spēles.

Nakti uz pirmdienu spēlētāji pavadīja mājās, bet nākamo dienu iesāka ar vieglu treniņu Ķeizarmežā. Ar pilnu jaudu darbojās tikai vārtsargi. 23 kandidātu pulkā atgriezušies uz Izraēlu nepaņemtie aizsargi Ritus Krjauklis un Aleksandrs Fertovs, kā arī pussargs Aleksejs Višņakovs. Nopietnu veselības likstu neesot. "Pret Izraēlu bija augsta pašatdeve, liels enerģijas patēriņš, tāpēc nekavējoties sākām gatavoties trešdienas spēlei," Latvijas valstsvienības ārsts Dags Čuda skaidroja, ka par spēku atjaunošanu ir padomāts. Piemēram, pēc sestdienas spēles futbolisti tika pie vienīgās peldes Vidusjūrā. "Atjaunoties nav viegli, taču viss ir izplānots pa stundām un minūtēm, un visam jābūt kārtībā. Pēc uzvaras ir labvēlīga gaisotne, un viss dzīst labāk." Pirmdien Rīgā ieradās Šveices valstsvienība un aizvadīja treniņu Daugavas stadionā. Otrdien pulksten 18 viesiem paredzēts treniņš Skonto stadionā. Atbilstoši FIFA noteikumiem pirmās 15 minūtes drīkstēs vērot visi interesenti.

Pirms ierašanās Rīgā ar respektu par Latvijas izlasi izteicies Šveices galvenais treneris Otomārs Hicfelds. "Esam izanalizējuši Latvijas izlases progresa iemeslus. Skatījos arī viņu neseno zaudējumu Bulgārijai. Latvija ir disciplinēta komanda ar ļoti kompaktu aizsardzību. Uzvarējām savās mājās, tomēr pretinieki bija organizēti un ar teicamu vārtsargu."

Titulētais vācu speciālists uzsvēra, ka Latvijai ir labas pozīcijas grupā un tā uzskatāma par pretendenti uz pirmajām divām vietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Pasaules kausa kvalifikācija. 2.grupa

Šveice 7 5 1 1 13-6 16
Grieķija 7 4 1 2 12-6 13
Latvija 7 4 1 2 11-6 13
Izraēla 7 2 3 2 10-9 9
Luksemburga 7 1 2 4 3-13 5
Moldova 7 0 2 5 2-11 2

9.IX: plkst.21.30 Latvija — Šveice, Moldova — Grieķija, Izraēla — Luksemburga.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi