Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Spēle par titulu Ventspilī

Sezonas kulminācija Latvijas futbola virslīgā. Piecas kārtas pirms čempionāta beigām pašreizējā līdervienība _Ventspils_sestdien savā laukumā uzņems neērto Liepājas metalurgu, bet Rīgā čempions Skonto mačā pret Daugavpils Daugavu lūkos saglabāt kaut vai teorētiskas izredzes uz bronzas godalgām.

Lai cik ironiski tas liktos, Metalurgs droši vien biežāk izcīnītu čempiona titulu, ja virslīgā būtu jāspēlē tikai ar saviem principiālākajiem pretiniekiem ventspilniekiem, nevis ar «visādām» Gulbenēm un Jūrmalām. Jau vairāk nekā divus gadusVentspils nav pratusi virslīgas spēlē uzvarēt Liepājas metalurgu. Šogad trijās abu komandu savstarpējās virslīgas spēlēs liepājniekiem divas uzvaras un viens neizšķirts.

Pēc blāva sezonas vidus čempionāta beigu fāzē Metalurgs iet visiem pāri. Pašlaik vēju pilsētas pārstāvji bauda septiņu uzvaru sēriju, bet uzbrucējs Jurģis Kalns pēdējās astoņās virslīgas spēlēs guvis 15 (!) vārtus. Visā pārējā sezonā kopā ņemot - tikai vienus.

Apgriezienus uzņēmuši arī ventspilnieki. Vasarā komanda pastiprinājusi sastāvu, īpaši veiksmīgi komandā iekļāvies Krievijas leģionārs Vadims Jančuks. Dzeltenzilie uzvarējuši sešas spēles pēc kārtas, un pēdējais zaudējums ir tieši pretMetalurgu.

Ieskatoties turnīra tabulā, var novērtēt, cik svarīga būs šī spēle abām galvenajām pretendentēm uz zelta medaļām. Tā būs tā dēvētā cīņa par sešiem punktiem.

Šosezon buksējošais Skonto jau faktiski atvadījies no cerībām nosargāt čempionu godu, taču Mariana Pahara padotie noteikti gribēs sezonas finišā būt tuvāk vadošajam trijniekam, nevis otrā ešelona grupai. Lai to paveiktu, nāksies krietni pasvīst, jo trīs no atlikušajām piecām cīņām ir ar vadošā trijnieka komandām Ventspili, Metalurgu un Daugavu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi