Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Starkovs: darīsim visu, lai Grieķijā parādītu labāko sniegumu

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirms izšķirošajām spēlēm 2010.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā otrdien žurnālistiem sacīja, ka izlase mačos pret Grieķiju un Moldovu darīs visu, lai parādītu savu labāko sniegumu.

"Kāds būs iznākums, nezina neviens, taču mēs tieksimies pēc tā, lai tas mums būtu labvēlīgs," pirms spēlēm uzsvēra Starkovs, piebilstot, ka izlasē ir 23 spēlētāji, kas praktiski divus gadus bijuši kopā visā kvalifikācijas ciklā, tāpēc atrodas uz viena viļņa.

Komandas apņēmību nemazina arī tas, ka vairākiem spēlētājiem ir mikrotraumas, kas gūtas vai nu jau iepriekš, vai pēdējos mačos klubos.

"Tā kā nevienu atpakaļ uz klubu neesam aizsūtījuši, savainojumi nav tik nopietni. Tomēr Žigajevs un Astafjevs arī otrdien trenēsies pēc individuāla plāna, bet Koliņko netrenēsies nemaz. Tiko atbrauca Verpakovskis, tāpēc nezinu, kā viņš jūtas, ceru, ka labi," piebilda treneris.

Māris Verpakovskis pirmdien Grieķijas čempionātā "Ergotelis" komandā guva divus vārtus šajā sezonā, kas viņam bija pirmie šosezon.

Izlase sestdien Atēnās paredzētajam mačam ar Grieķiju gatavojas ierastā režīmā. "Spēle pret Grieķiju būs īpaša, jo tā vistiešākajā veidā ietekmēs turnīra tabulu un mūsu vietu tajā," sacīja Starkovs. Pretinieks ir spēcīgs, lai gan labākie gadi vairākiem Grieķijas izlases futbolistiem, kuri salīdzinoši nesen uzvarēja Eiropas čempionātā, jau ir secen.

"Cik zinu, viņi ļoti nopietni gatavojas spēlei ar mums. Kā jau dienvidnieki viņi ir tehniski un ātri, un savā laukumā bīstami," atzina treneris.

Arī izlases futbolisti Andrejs Rubins un Kaspars Gorkšs sacīja, ka gatavošanās notiekot jau ierastā režīmā, jo, spēlējot izlasē, katra cīņa ir svarīga un katrā futbolisti cenšas parādīt savu labāko spēli.

"Spēlējam tā, lai pēc tam nav slikti ap sirdi par to, ka laukumā neesi izdarījis visu iespējamo," paskaidroja Rubins, kurš saņēma goda medaļu par Latvijas izlasē 100 aizvadītajām spēlēm. Jubilejas mačs Rubinam bija jau pavasarī, 1.aprīlī pret Luksemburgu, bet Grieķijā viņam būs jau 104. spēle valstsvienībā.

Gorkš piebilda, ka spēlētāji nevar vien sagaidīt cīņu ar Grieķiju, jo intriga turnīra tabulā ir liela, tāpēc arī noskaņojums esot pacilāts.

Latvijas izlase pirms izšķirošajām divām spēlēm Eiropas zonas 2.grupas turnīra tabulā ieņem trešo vietu ar 14 punktiem. Tikpat punktu ir Grieķijai, bet grupas līderi ir Šveice ar 17 punktiem. Grupas uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz 2010.gada Pasaules kausa finālturnīru Dienvidāfrikā, bet otrās vietas ieguvēji piedalīsies papildu izslēgšanas spēlēs.

Uz Atēnām izlase izlidos ceturtdien, atgriezīsies svētdien, bet trešdien "Skonto" stadionā aizvadīs pēdējo kvalifikācijas turnīra spēli pret Moldovu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvijas valstsvienības kandidāti:

Vārtsargi: Andris Vaņins (FC "Sion", Šveice), Deniss Romanovs (Prāgas "Slavia", Čehija), Aleksandrs Koļiņko (FK "Ventspils")

Aizsargi: Kaspars Gorkšs ("Queens Park Rangers", Anglija), Deniss Ivanovs ("Ajax", Dienvidāfrika), Oskars Kļava, Dzintars Zirnis (abi "Liepājas metalurgs"), Deniss Kačanovs, Pavels Mihadjuks (abi FK "Ventspils"), Ritus Krjauklis (Daugavpils "Dinaburg")

Pussargi: Vitālijs Astafjevs, Juris Laizāns (abi FK "Ventspils"), Vladimirs Koļesņičenko ("Skonto"), Maksims Rafaļskis ("Liepājas metalurgs"), Andrejs Rubins (Baku "Inter", Azerbaidžāna), Aleksandrs Cauņa ("Skonto"), Jurijs Žigajevs (FK "Ventspils"), Genādijs Soloņicins ("Simurg", Azerbaidžāna), Aleksejs Višņakovs (FK "Ventspils")

Uzbrucēji: Māris Verpakovskis ("Ergotelis", Grieķija), Kristaps Grebis ("Liepājas metalurgs"), Ģirts Karlsons (Baku "Inter", Azerbaidžāna), Andrejs Perepļotkins ("Skonto")

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi