Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Starkovs: Latvijas futbola izlasei jānospēlē savā labākajā līmenī

Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirms divām spēlēm 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ar Grieķiju un Gruziju uzskata, ka viņa vadīto komandu gaida divas ļoti grūtas un ļoti nopietnas cīņas, kurās Latvijas izlases mērķis būs parādīt savu labāko sniegumu.

"Uz šīm spēlēm izsaucām 21 pieredzējušu futbolistu un par visiem mēs, treneri, esam pārliecināti. Mūsu rīcībā ir Latvijas patlaban labākie futbolisti, no kuriem ir izveidota komanda, kas var izpildīt tai izvirzītos uzdevumus. Ceru, ka spēsim iepriecināt savus līdzjutējus, uz kuru atbalstu mēs ceram gan pirms, gan pēc spēlēm neatkarīgi no to iznākuma," otrdien notikušajā preses konferencē sacīja Starkovs.

Izlases galvenais treneris norādīja, ka pirmajiem pretiniekiem Grieķijas izlasei pašlaik ir savi plusi un mīnusi, savukārt par otro spēli savā laukumā pret Gruziju viņš pagaidām daudz nedomā, taču konkurentu pēdējo spēļu rezultāti liecinot, ka šajā komandā ir notikušas izmaiņas, kuras radušās, nomainoties galvenajam trenerim.

"Svarīgāk būs mums parādīt savu līmeni un savu labāko sniegumu gan individuāli katram spēlētājam, gan kā komandai. Protams, rezultāts būs ļoti svarīgs, jo zaudējumus nemīl ne Latvijā, ne Krievijā, Turcijā vai Grieķijā," sprieda Starkovs, uzsverot, ka komanda cīnīsies par labu rezultātu.

Gaidāmajiem mačiem izlase gatavojas no 3.oktobra, bet otrdien pēcpusdienā "Skonto" stadionā treniņa laikā aizvadīs vairākas minispēles ar "Nordea" Talantu fabrikas futbolistiem, kas ir labākie 19 un 20 gadu vecie pašmāju spēlētāji. Divpusējās spēlēs piedalīsies izlases Latvijas klubu spēlētāji, bet ārzemju klubos spēlējošie futbolisti darbosies pēc individuāla plāna.

Starkovs arī atklāja, ka uz izlasi kā pēdējie izsauktie aizsargs Dzintars Zirnis un uzbrucējs Kristaps Grebis savā klubā "Liepājas metalurgs" mēneša laikā ir gana daudz spēlējuši un salīdzinājumā ar septembri, kad nebija labākajā sportiskajā formā, atkal rāda izlases līmenim atbilstošu sniegumu. "Zirnis var pacīnīties par vietu pamatsastāvā, kurā viņš bija arī šā gada sākumā, kad spēlējām pret Hondurasu un Angolu. Ceru, ka būs uzlabojumi pussargu līnijā, kas nosaka komandas seju. Domāju, ka [Vitālijs] Astafjevs pašlaik ir labāks nekā septembrī, bet [Aleksandrs] Cauņa ir progresējis, jo daudz spēlējis klubā," klāstīja treneris.

Starkovs norādīja, ka iepriekšējos mačos lielākā problēma nebija kādas noteiktas pozīcijas spēlētāju sniegums, bet gan līdera, kurš grūtā brīdī varētu saliedēt un sapurināt komandu, trūkums. "Septembra spēles pret Horvātiju un Maltu komandai nāca par labu. Kaut vai [Kaspara] Gorkša vārti pret Maltu, kas bija izšķirošie. Viņš attaisnoja to, ka ir kapteinis, lai gan tā ir smaga nasta. Domāju, ka viņš ar līdera uzdevumiem tiks galā arvien labāk," paskaidroja Starkovs.

Treneris piekrita, ka uztrauc kreisās malas aizsarga pozīcija, savukārt uzbrukumā viņa rīcībā ir labi izpildītāji, tāpēc patlaban, piemēram, Edgara Gaurača izsaukšana uz izlasi neesot pat apspriesta. Tomēr Starkovam ir prieks, ka Gauračs Moldovas klubā "Sheriff" regulāri spēlē, ko turpinot arī viņam var rasties izredzes papildināt izlasi, jo sastāva rotācija ir nepieciešama.

Pagaidām uz izlasi ir izsaukti tikai divi vārtsargi, taču, ja būs nepieciešams, pirms spēles ar Gruziju tiks izsaukts arī trešais bumbu ķērājs, kura vārdu Starkovs gan nevēlējās atklāt.

Uz Grieķiju izlase izlidos ceturtdien, 7.oktobrī, un tās pašas dienas vakarā aizvadīs oficiālo pirmsspēles treniņu "Georgios Karaiskakis" stadionā, kur piektdien, 8.oktobrī, plkst. 21.45 sāksies spēle pret mājinieku valstsvienību.

Atpakaļ Rīgā komanda atgriezīsies sestdien, 9.oktobrī, un turpinās gatavoties spēlei pret Gruziju, kas notiks otrdien, 12.oktobrī, plkst.20 "Skonto" stadionā. Biļetes uz šo spēli nopērkamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvijas izlases kandidāti:

Vārtsargi: Andris Vaņins (FC "Sion", Šveice), Aleksandrs Koliņko (Naļčikas ''Spartak'', Krievija)

Aizsargi: Deniss Ivanovs ("Sivasspor", Turcija), Kaspars Gorkšs ("Queen's Park Rangers", Anglija), Oskars Kļava ("Anzhi", Krievija), Pāvels Mihadjuks, Dzintars Zirnis ( abi"Liepājas Metalurgs"), Ritus Krjauklis (FK "Ventspils"), Vitālijs Smirnovs, Aleksandrs Fertovs (abi "Skonto")

Pussargi: Juris Laizāns (Belgorodas "Salyut", Krievija), Andrejs Rubins (FK "Qarabag", Azerbaidžāna), Vitālijs Astafjevs, Aleksandrs Cauņa (abi "Skonto"), Jurijs Žigajevs (FK "Ventspils"), Artis Lazdiņš (FK "Jelgava")

Uzbrucēji: Māris Verpakovskis ("Ergotelis", Grieķija), Ģirts Karlsons (Baku "Inter", Azerbaidžāna), Andrejs Perepļotkins ("Skonto"), Artjoms Rudņevs (Poznaņas ''Lech'', Polija), Kristaps Grebis ("Liepājas Metalurgs")

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi