Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Starkovs pirms izlases spēles ar Fēru salām: Mača likteni izšķirs meistarība un cīņasspars

Latvijas futbola izlases 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla priekšpēdējā mača likteni izšķirs meistarība un cīņasspars, pirms sestdien gaidāmā dueļa ar Fēru salām uzsver valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Spēle Touršhavnā sestdien sāksies plkst. 19 pēc Latvijas laika. Mača tiešraide paredzēta Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Latvijas futbola izlase Fēru salās ieradusies 22 futbolistu sastāvā, bet mājās palicis aizsargs Kaspars Dubra, kurš traumas dēļ šonedēļ nepiedalījās valstsvienības treniņos.

"Rīt mums būs ļoti sarežģīta un atbildīga spēle. Uzdevums ir uzvarēt. Mūsu pretinieks šajā ciklā spēlē ļoti veiksmīgi. Fēru salu izlase ir sabalansēta un saspēlēta komanda. Mēs izdarīsim visu, lai uzvarētu. Lai tas izdotos, katram spēlētājam jāparāda savs maksimums. Rītdienas spēlē meistarībai būs liela nozīme, taču galvenokārt tas būs cīņasspars. Taktika neizšķirs mača likteni," piektdien notikušajā preses konferencē stāstīja Starkovs.

Iepriekšējā abu komandu duelī pirms gada Latvija savā laukumā cieta zaudējumu ar rezultātu 0:2.

"Protams, mūsu komandai ir vilšanās par iepriekšējo spēli pret Fēru salām. Tomēr visā ciklā mūsu rezultāti nav labi. Ticu saviem spēlētājiem, ka pārvarēsim šo grūto brīdi. Ceru, ka futbolisti arī rītdien parādīs labu sniegumu tik sarežģītā mačā," skaidroja Starkovs.

Tāpat kā Andorā, arī Fēru salās mačs notiks uz mākslīgā seguma.

"Šajā ciklā mums tās bijušas labas ziņas. Vienīgo uzvaru guvām tieši uz tāda laukuma, uzvarot Andoru. Bet, ja nopietni, futbolistiem jāprot pielāgoties uz jebkura laukuma, lai gan mākslīgie segumi nav piemēroti visiem spēlētājiem," atzīmēja Starkovs.

Kopumā Latvijas izlase piedzīvojusi zaudējumus jau deviņos mačos pēc kārtas, kas Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā licis nokrist līdz rekordzemajai 148.vietai. Pavasarī pie valstsvienības stūres atgriezās Aleksandrs Starkovs, kurš nomainīja Marianu Paharu, taču arī viņa vadībā vienība cietusi jau četras neveiksmes pēc kārtas.

"Atmosfēra komandā ir ļoti laba. Esam šajā nedēļā labi pastrādājuši. Progresējam, lai gan to teikt ir banāli. Tomēr varu teikt, ka ar katru dienu komanda paliek labāka. Šai pārliecībai jāpaliek arī uz rītdienu. Komanda atdos visus spēkus. Ja tas tiks darīts, veiksmi būsim nopelnījuši," uzsvēra Starkovs.

Tikmēr izlases kapteinis Kaspars Gorkšs pauda, ka futbolistiem jātiek pāri psiholoģiskajam spiedienam.

"Fēru sala izlase ir sabalansēta, labi organizēta un fiziski spēcīga. Grūti teikt, kā rīt jāspēlē. Uzreiz prātā nāk klišejiskas frāzes, ka jābūt agresīvākiem par pretinieku, jāstrādā un jāgrib vairāk. Niansēs to visu parādīs rītdienas spēle. Ja atdosim visu 100%, neteikšu, ka uzvarēsim, bet noteikti izdarīsim visu, lai uzvarētu," skaidroja Gorkšs.

Stadions Fēru salās tiek laistīts ar ūdeni, lai mača ritējums būtu ātrāks.

"Uz mitriem laukumiem bumba ripo labāk. Man pašam arī labāk patīk, ja laukums ir mitrs," secināja izlases kapteinis.

Latvijas izlase Fēru salās ieradās divas stundas vēlāk, nekā plānots, jo Rīgā aizkavējās reiss. Tiesa, futbolistu garastāvokli tas nav ietekmējis.

"Vakar komanda bija vakariņās. Ik pa laikam mums ir saliedēšanās pasākumi, lai pavadītu laiku vieglākā atmosfērā. Mums ir lielisks kolektīvs, ar to varam lepoties. Tas ir veids, kā stiprināt vienības garu," uzsvēra Gorkšs.

Latvijas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu noslēgs otrdien, kad savā laukumā tiksies ar Andoras valstsvienību.

Latvijas futbolisti kvalifikācijas ciklu iesāka ar 1:0 uzvaru viesos pār Andoru, kam sekoja divi zaudējumi savā laukumā Fēru salām un Ungārijai, abām izlasēm piekāpjoties ar 0:2. Nākamajā mačā viesos ar 1:4 tika atzīts Eiropas čempiones Portugāles pārākums, bet šogad pretinieku laukumā ciests zaudējums ar 0:1 Šveicei. Jau Starkova vadībā jūnija sākumā savā laukumā ar 0:3 tika zaudēts Portugālei, bet pēc tam augusta un septembra mijā viesos ar 1:3 tika atzīts Ungārijas pārākums, bet pēc tam mājās ar 0:3 zaudēts arī Šveicei.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā līdere ar 24 punktiem astoņos mačos ir Šveice, kurai ar 21 punktu seko Portugāle. Attiecīgi desmit un astoņi punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai četri punkti, bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz Latvija.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Nākamgad Latvijas izlase piedalīsies Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur spēlēs vājākajā divīzijā. Turnīrs sāksies nākamā gada 6.septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2018.gada martā nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi