Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Starkovs: Spēlē pret Somiju gribam pārtraukt neveiksmju sēriju

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirmdien preses konferencē pirms trešdien paredzētās pārbaudes spēles ar Somijas valstsvienību uzsvēra, ka cīņai Latvijas izlase gatavojas ļoti nopietni, jo grib pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju.

Starkovs sacīja, ka izlases spēle vienmēr ir liels notikums, bet šoreiz gaidāmā cīņa būs īpaša arī tāpēc, ka ilggadējam izlases aizsargam Igoram Stepanovam tas būs atvadu mačs no valstsvienības.

"Ar mums šoreiz kopā ir Igors Stepanovs, kurš izlasē pavadījis savus labākos gadus. Viņš ir lielisks profesionālis un liela personība, tāpēc fons šai spēlei būs ļoti patīkams," teica treneris un norādīja, ka katram spēlētājam, kurš izlases labā daudz paveicis, ir jādod šāda iespēja.

Stepanovs aizvadīs savu 100. spēli izlases kreklā. Laukumā viņš, visticamāk, dosies sākumsastāvā un varētu spēlēt 10 līdz 15 minūtes. "Šī spēle nebūs nekāds šovs, un nav starpības, vai es laukumā pavadīšu piecas, 10 vai vairāk minūtes. Motivācija man ir ļoti liela, es nedrīkstu pievilt komandu, jo vienmēr svarīgākais ir rezultāts," paskaidroja augumā raženais aizsargs, kurš ir Latvijas futbola virslīgas kluba "Jūrmala-VV" trenera asistents.

Viņš sevi joprojām uztur labā sportiskajā formā un nesen ir piedalījies Latvijas kausa izcīņas spēlē. No izlasē aizvadītajām spēlēm Stepanovam vislabāk atmiņā paliks debijas mačs izlasē 1995. gada aprīlī pret Ziemeļīriju, 2003. gadā aizvadītās izslēgšanas spēles ar Turcijas izlasi, kurā Latvija nopelnīja ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kā arī pats starts Portugālē 2004. gadā notikušajā čempionātā.

Starkovs uz spēli ar Somiju ir izsaucis 20 futbolistu. Gatavošanās cīņai ar Somiju šoreiz sanākusi īsa - tikai divas dienas. "Turpinās labākā sastāva meklējumi, izlasē pamazām notiek paaudžu maiņa. Jaunie ir izsalkuši, un viņiem ir laba perspektīva. Latvijas čempionāta līmenis nav tik augsts kā pirms dažiem gadiem, taču mēs agrāk spējām izveidot spēcīgu izlasi no vietējiem spēlētājiem, bet tagad likme ir uz tiem, kas spēlēs ārzemēs," piebilda Starkovs.

Treneris atgādināja, ka Somijas izlase ļoti nopietni attiecas pret šo spēli, lai gan arī viņiem situācija Eiropas čempionāta kvalifikācijā nav pārāk spoža. "Viņi šeit sitīsies līdz nāvei, un arī mēs gribam pārtraukt neveiksmju sēriju," uz zaudējumiem pēdējās trijās Latvijas izlases spēlēs norādīja Starkovs.

Latvijas un Somijas izlašu pārbaudes spēle "Skonto" stadionā sāksies plkst. 19.35 un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls LTV7.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvijas valstsvienības kandidāti

Vārtsargi: Andris Vaņins (FC "Sion", Šveice), Germans Māliņš ("Skonto")

Aizsargi: Oskars Kļava (Mahačkalas "Anži", Krievija), Kaspars Gorkšs ("Queens Park Rangers", Anglija), Deniss Ivanovs (FC "Baki", Azerbaidžāna), Ritus Krjauklis (AZAL PFC, Azerbaidžāna), Vitālijs Smirnovs ("Skonto")

Pussargi: Jurijs Žigajevs (Lodzas "Widzew", Polija), Aleksandrs Fertovs ("Skonto"), Igors Tarasovs ("Skonto"), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Ivans Lukjanovs (Gdaņskas "Lechia", Polija) Ritvars Rugins (FK "Ventspils"), Oļegs Laizāns (FK "Ventspils"), Andrejs Kovaļovs (Daugavpils "Daugava"), Artis Lazdiņš (FK "Jelgava")

Uzbrucēji: Māris Verpakovskis (FC "Baki", Azerbaidžāna), Artjoms Rudņevs (Poznaņas "Lech", Polija), Edgars Gauračs (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Vladislavs Kozlovs (FK "Jelgava")

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi