Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Starkovs: Spēles rezultāts ataino notikumus laukumā

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc izcīnītās uzvaras 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar 2:0 pret Maltu, atzina, ka rezultāts pilnībā attaino notikumus laukumā.

Aizvadītā spēle izdevusies pozitīva, un komandas darbības ziņā pirmajā puslaikā Latvijai bija pārsvars, pēcspēles konferencē sacīja Starkovs, uzsverot, ka mājinieki izveidojuši daudz momentu. "Komanda labi un ātri pārgāja no aizsardzības uzbrukumā. Otrajā puslaikā pretinieks sāka spēlēt agresīvāk un radīja Latvijas izlasei zināmas problēmas, tomēr pārsvars bija mūsu pusē. Tomēr komanda kopumā nospēlēja labi," piebilda treneris.

Starkovs uzteica gados jaunos futbolistus, taču svarīga loma bijusi arī pieredzējušajiem spēlētājiem - Mārim Verpakovskim, Kasparam Gorkšam un Denisam Ivanovam, kuri svarīgās situācijās varēja pateikt priekšā partneriem, kā rīkoties. Būtiski arī tas, ka vārtus guva Aleksejs Višņakovs un Artjoms Rudņevs, jo pirmais ir ass pusargs, savukārt Rudņevam varbūt pazudīs psiholoģiskais spiediens, kas viņam bija, ilgu laiku izlasē nespējot gūt savus pirmos vārtus.

Pēdējā kvalifikācijas turnīra spēle otrdien viesos pret Horvātiju nebūs formalitāte, un Latvijai tā būs ļoti svarīga cīņa, uz kuru vedīs visus, kas šajā spēlē komandai varēs palīdzēt. Diemžēl tajā nevarēs palīdzēt Verpakovskis, kurš nopelnīja otro dzelteno kartīti, tāpēc viņam šis mačs jāizlaiž. 

Starkovs uzskata, ka šis brīdinājums bijis nejēdzīgs tiesneša lēmums. "Neizskaidrojams murgs, skumji, bet fakts," par brīdinājumu sacīja treneris.

Savukārt Maltas izlases galvenais treneris Džons Butigigs bija apmierināts ar komandas sniegumu un atdevi, bet ne rezultātu. Maltas izlase pārāk bieži zaudēja vieglas bumbas centrā, kas ļāva Latvijai veidot bīstamus uzbrukumus. Maltieši cīnījās par katru bumbu un viņiem bija iespējas panākt neizšķirtu, taču tas neizdevās. "Mačs bija gaidīti grūts, jo Latvija ir bīstami pretinieki," sacīja Butigigs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi