Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Šveice un Slovākija finālā, Portugāle, Ukraina un Grieķija pārspēlēs

Ceļazīmes uz 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru Eiropas zonā pēc trešdien notikušajām spēlēm izcīnījuši Šveices un Slovākijas futbolisti. Savukārt Portugāles, Ukrainas un Grieķijas izlases, grupās ierindojoties otrajās vietās, nopelnīja tiesības piedalīties izslēgšanas kārtā.2.grupā, kurā spēlēja arī Latvijas valstsvienība, Šveices valstsvienībai pirmās vietas izcīnīšanai pietika ar bezvārtu neizšķirtu spēlē pret Izraēlu.

Savukārt Grieķijas futbolistiem otro vietu garantēja uzvara 2:1 pār Luksemburgu.1.grupā, kurā vēl nebija zināmi otrās vietas ieguvēji (pirmo bija nodrošinājusi Dānija), uzvaras svinēja abi pretendenti – Portugāle sagrāva Maltu 4:0, bet Zviedrija Albāniju 4:1. Noslēguma tabulā viena punkta pārsvaru pār konkurentiem saglabāja portugāļi.3.grupā pirmo vietu un braucienu uz DĀR nopelnīja Slovākijas futbolisti, kuri pēdējā spēlē viesos pārspēja Poliju 1:0. Savukārt cīņā par otro vietu Slovēnijas valstsvienība līdz ar uzvaru 3:0 pār Sanmarīno par diviem punktiem apsteidza Čehiju.6.grupā Ukrainas valstsvienības futbolisti, ar 6:0 sagraujot Andoras izlasi, izcīnīja otro vietu. Pirms pēdējās kārtas spēlēm cīņā par otro vietu ukraiņi par vienu punktu apsteidza Horvātijas izlasi un šo pārsvaru saglabāja par spīti konkurentu uzvarai 2:1 viesos pār Kazahstānu.No citām Eiropas zonas trešdienas spēlēm var izcelt Spānijas valstsvienības desmito uzvaru pēc kārtas – 5:2 pār Bosniju un Hercegovinu, kā arī Itālijas panākumu 3:2 pār Kipru, kaut 12 minūtes līdz beigām itālieši vēl bija zaudētājos 0:2.Ar uzvarām kvalifikāciajs ciklu pabeidza visas trīs Baltijas valstu izlases. Pēdējā kārtā Lietuva savā laukumā ar 2:1 pārspēja 7.grupas uzvarētājus serbus, bet igauņi pieveica Beļģiju 2:0.

Šobrīd zināmas jau 23 valstu komandas, kas spēlēs Pasaules kausa finālturnīrā – Japāna, Austrālija, Dienvidkoreja, Ziemeļkoreja, Nīderlande, Brazīlija, Gana, Anglija, Spānija, Paragvaja, Kotdivuāra, Vācija, Itālija, Serbija, Dānija, ASV, Meksika, Čīle, Šveice, Slovākija, Argentīna, Hondurasa, kā arī rīkotāji Dienvidāfrikas futbolisti.

Eiropas zonas izslēgšanas kārtas spēlēs 14.un 18.novembrī piedalīsies Portugāles, Grieķijas, Bosnijas un Hercegovinas, Ukrainas, Francijas, Īrijas, Krievijas un Slovēnijas valstsvienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Smagums no pleciem ir nost

Pirmajās trīs pasaules čempionāta spēlēs ir izcīnītas uzvaras, un lielais spiediens, kas gūlās uz hokejistu pleciem, tagad ir aiz muguras, otrdien pēc uzvaras mačā ar Kazahstānu sarunā ar žurnālistiem...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi