Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Uz centra pussargu pozīcijām Latvijas futbola izlasē septembra spēlēm tiek gatavoti pieci kandidāti

Pieci kandidāti pretendē uz centra pussargu vietām Latvijas futbola izlasē, otrdien notikušajā preses konferencē pirms gaidāmajām 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm viesos pret Gruziju un mājās pret Grieķiju klātesošos informēja komandas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Pēc neizteiksmīgās pēdējās pārbaudes spēles 10.augustā pret Somiju, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 0:2, Starkovs saņēma pamatīgu kritiku arī par nesaprotamu spēli laukuma vidū. ''Spēlēm pret Gruziju un Grieķiju kā centra pussargus var izmantot Aleksandru Fertovu, Arti Lagzdiņu, Oļegu Laizānu, Juriju Žigajevu, kurš gan varēs spēlēt tikai otrajā spēlē, un Aleksandru Cauņu,'' sacīja Starkovs. ''Šos spēlētājus mums arī ir iecere izmantot kā centra pussargus.''

Starkovs gan neielaidās sīkākos prātojumos par prognozēto sastāvu, lai gan Latvijas komandai vairs nav cerību pretendēt uz kādu no pirmajām divām vietām grupā, kas dotu cerības uz Eiropas čempionāta finālturnīru. ''Mēs vairs nevaram risināt turnīra jautājumus. Lai spēlētāji parāda labāko spēli un gūst pieredzi,'' paskaidroja treneris.

Ģimenes apstākļu dēļ spēlei pret Gruziju negatavojas Polijas čempionāta labākais vārtu guvējs Artjoms Rudņevs no Poznaņas ''Lech'', taču viņš varētu piedalīties spēlē pret Grieķiju. Savukārt Žigajevam jāizlaiž spēle pret Gruziju diskvalifikācijas dēļ.

Spēle pret Gruziju 2.septembrī Tbilisi sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika, bet spēle ar Grieķiju ‒ 6.septembrī plkst.21.30 "Skonto" stadionā Rīgā.

Kvalifikācijas ciklu Latvijas komanda beigs ar spēlēm 7.oktobrī savā laukumā ar Maltu un 11.oktobrī viesos ar Horvātiju. F kvalifikācijas grupā pašlaik Grieķijai ir 14 punktu (pēc sešām spēlēm), Horvātijai 13 (6), Izraēlai 13 (7), Gruzijai 9 (7), Latvijai 4 (6), Maltai 0 (6).

Latvijas valstsvienības kandidāti spēlēm pret Gruziju un Grieķiju:

Vārtsargi: Andris Vaņins (FC "Sion", Šveice), Germans Māliņš, ("Skonto"), Pāvels Doroševs (FK "Qabala", Azerbaidžāna)

Aizsargi: Oskars Kļava (Mahačkalas "Anži", Krievija), Kaspars Gorkšs (''Reading'', Anglija), Deniss Ivanovs (FC "Baki", Azerbaidžāna), Ritus Krjauklis (''Liepājas metalurgs''), Vitalijs Smirnovs ("Skonto"), Ritvars Rugins (FK "Ventspils'')

Pussargi: Jurijs Žigajevs (Lodzas "Widzew", Polija), Aleksandrs Fertovs ("Skonto"), Aleksejs Višņakovs ("Cracowia", Polija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Ivans Lukjanovs (Gdaņskas "Lechia", Polija), Oļegs Laizāns (FK "Ventspils"), Artis Lazdiņš (FK "Jelgava")

Uzbrucēji: Māris Verpakovskis (FC "Baki", Azerbaidžāna), Artjoms Rudņevs (Poznaņas ''Lech'', Polija), Edgars Gauračs (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Andrejs Perepļotkins ("Nasaf Qarshi", Uzbekistāna), Vladislavs Kozlovs (FK "Jelgava")

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi