Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

6 soļi līdz starpfinišam un brīnumainās atklāsmes

Ar izbraukuma spēli pret vienu no divām līgas līdervienībām, Sanktpēterburgas _SKA (aizvadītajās 48 spēlēs Traktor un SKA sakrājušas 98 punktus)_, Rīgas Dinamo sāk pēdējo šīs sezonas izbraukuma tūri, kuras laikā vēl jātiekas ar Maskavas Spartak. Atlikušo 6 spēļu laikā rīdziniekus nesagaida pamatīgs psiholoģisks presings, nav jāpilda kādi pārcilvēciski uzdevumi – galvenais nosargāt 7.vietu Rietumu konferencē. Par palikšanu ārpus play off zonas un tikšanu augstāk par 7.vietu vismaz pagaidām var runāt tikai no zinātniskās fantastikas pozīcijām.

Visi vadošie Rīgas Dinamo spēlētāji „izlašu pauzē” ir dabūjuši atvilkt elpu no saspringtā un nogurdinošā spēļu ritma, sastāvā pēc ilgstoša savainojuma ārstēšanas atgriezies Andris Džeriņš, kurš paspējis jau sevi labi parādīt izlases pārbaudes spēlēs Norvēģijā. Atlikušajās sešās spēlēs var mērķtiecīgi gatavoties izslēgšanas spēlēm, pētīt un vētīt iespējamo pretinieku, kas visticamāk būs Ņižņijnovgorodas Torpedo. Starp citu, šī būs pirmā reize, kad rīdzinieku pirmās kārtas pretinieks nebūs dominējoši izteikts favorīts. Ja atceramies, pirmo triju sezonu īso vēstures kursu, tad pirmajās kārtās rīdziniekus vienmēr sagaidījuši pēc visiem parametriem draudoši spēki – vecais Maskavas Dinamo (vēlāk apvienojās ar MVD), Sanktpēterburgas SKA, Znaroka OHK Dinamo, bet tikai pirmajā sezonā pret titulētajiem pretiniekiem rīdziniekiem nebija argumentu.

Tā kā play off astotnieki abās konferencēs par 95% jau ir noskaidroti, tad šobrīd likmes varam likt par to, kurš klubs pirmais sasniegs 100 izcīnīto punktu robežu un vai Kriss Holts kļūs par pirmo vārtsargu šajā sezonā, kurš savus vārtus nosargājis neieņemtus sešās vai vairāk spēlēs?!

Vēl interesantāk pavērot, kas notiek pašā KHL un tās plānos. Pēdējās nedēļas paziņojumi, jaunumi, aktualitātes, darījumi kārtējo reizi apliecina, ka Krieviju ar prātu nesaprast. Tikai daži pēdējā laika paziņojumi saistīti ar KHL:

- Līgas viceprezidents Šalajevs atklātā intervijā atklāj daudziem jau zināmo: „KHL ir Putina projekts”.

- Starpība starp algu griestu minimālo un maksimālo robežu NHL veido 33%, bet KHL - 200%.

- Jekaterinburgas Avtomobilist ir milzīgi parādi par savas spēļu arēnas īri. Nav pirmā reize, kad klubs saskarās ar finansējuma problēmām.

- Čehovas Vitjaz kārtējo reizi atzīst, ka tai ir nopietnas problēmas ar kluba finansējumu.

- Tajā pašā laikā, viens no bagātākajiem līgas klubiem, Sanktpēterburgas SKA, no Gazprom Neftj papildus 2012.gadā saņems 1 miljardu rubļu (17,8 miljonus latu). Salīdzinoši - Rīgas Dinamo budžets iepriekšējos gados svārstījies ap astoņiem miljoniem latu uz visu sezonu.

- Līgas paplašināšanās: jau no nākamās sezonas ļoti reāla esot Milānas kluba pievienošanās līgai, finansu nomocītā Popradas LEV, iespējams, pārcelšoties uz Prāgu, milzīgu interesi par KHL izrādot Ķīnas, Japānas un Korejas hokeja klubi, Vladivostokā tiekot celta jauna hokeja arēna ar 7500 vietām utt. Visus murgus pat nav vērts uzskaitīt.

Vai nav jautri? Tas nekas, ka tradīcijām bagāti Krievijas hokeja klubi Toljati Lada, Voskresenskas Himik, Jekaterinburgas Avtomobilist un citi mokās uz izdzīvošanas robežas – galvenais parādīt visai pasaulei, ka KHL ir ambiciozākais Pasaules sporta projekts un vieta Putina projektā par Putina naudu atradīsies ikvienam (ārpus Krievijas robežām), kas vismaz vārdos apliecinās uzticību vadonim un viņa nospraustajam virzienam.

Twitter: @2N_ICEBOX 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi