Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dinamo atkal negūst vārtus, Ābola debijā piekāpjas Ak Bars

Rīgas Dinamo hokejisti Arta Ābola debijā pie komandas stūres trešdien savā laukumā ar 0:3 atzina Kazaņas Ak Bars komandas pārākumu. Pretinieku vārtsargs Konstantīns Baruļins tika galā ar visiem 28 rīdzinieku metieniem, bet ar gūtiem vārtiem atzīmējās Niko Kapanens, Janne Pesonens un Daniss Zaripovs. Vārtus Rīgas klubs nav spējis gūt jau nedaudz ilgāk kā 120 minūtes jeb divus pamatlaikus.

Spēle mājiniekiem sākās ļoti neveiksmīgi, jo jau pirmajā uzbrukumā Ak Bars vadošā maiņa atklāja spēles rezultātu. Ar patālu metienu 19.sekundē rezultātu atklāja viesu rezultatīvākais spēlētājs Niko Kapanens. Rīdzinieki atbildēja ar vairākiem metieniem, taču neviens no tiem reāli neapdraudēja Baruļina vārtu drošību. Tuvojoties perioda vidum, pirmo reizi vairākumā nokļuva viesi - tas notika pēc Gunta Galviņa noraidījuma viduszonā. Mazākumu gan dinamiešiem izturēt izdevās. Mača 10.minūtē teicama iespēja panākt neizšķirtu bija Karsumam - ar viņa metienu Baruļins tika galā, pats paliekot bez nūjas, bet ar atkārtotu raidījumu rīdzinieki tomēr neprata pārspēt vienu no Krievijas labākajiem vārtsargiem. Kazaņa atbildēja ar bīstamu Morozova raidījumu no tuvas distances - ripa nokļuva tieši Telkvista ķērājcimdā. Lai perioda otrajā pusē ripu kontrolējām vairāk, pašas trešdaļas beigās atkal nesekmīgas - no tuvas distances vārtu priekšā izlēkušo ripu Telkvista sargātajos vārtos raidīja Janne Pesonens. Lai gan perioda 19.minūtē viesi nopelnīja muļķīgu noraidījumu, rīdziniekiem pirmajās 20 minūtēs tomēr vārtus tā arī gūt neizdevās - 0:2.

Otro periodu Dinamo sāka vairākumā, turklāt uzreiz vēl divas soda minūtes nopelnīja Ak Bars. Izveidojuši vairākas labas izdevības pie pretinieku vārtiem, rīdzinieki paši nopelnīja noraidījumu un bija spiesti pusotru minūti spēlēt četratā pret pieciem. Noraidījumu lietus turpinājās, kad pēc brīža noteikumus pārkāpa Kirils Petrovs. Vārtus gūt rīdziniekiem neizdevās arī šajā vairākumā, lai gan iespējas bija, bet uzreiz pēc tā beigām pie Baruļina vārtiem izcēlās asumi. Trešdaļas turpinājumā pārsvars piederēja Dinamo komandai, lai gan vārtus gūt nekādi neizdevās. Toties bīstami pret Telkvistu izrāvās Petrovs - šajā epizodē glāba tikai zviedru vārtsarga uz ledus novietotais kājsargs. Arī pēc spēlētām 40 minūtēm uz tablo arvien laukuma saimniekiem nelabvēlīgais 0:2.

Trešā perioda sākumā ar vārtu gūšanas iespējām izcēlās Žirū un it īpaši Daugaviņš, tomēr allaž vietā bija lieliski spēlējošais Baruļins. Rīdzinieku ofensīvu nedaudz piebremzēja Ankipāna noraidījums; mazākumu gan ne bez grūtībām izdevās izturēt. Perioda vidū jau trešo reizi šajā mačā uz noraidīto soliņa devās Guntis Galviņš. Ar līdzīgu epizodi vairākumā atbildēja arī viesi, līdz ar to neilgu brīdi abas komandas spēlēja četri pret četri, bet pēc tam rīdzinieki vairāk kā minūti atkal spēlēja vairākumā. Atlikušajā laikā komandas vēl apmainījās ar noraidījumiem, taču Ak Bars bija tuvāk savu trešo vārtu guvumam, nekā rīdzinieki pirmajiem. Un pašas beigās tas viesiem arī izdevās, jo ripu jau tukšajā Rīgas cietoksnī ieradiīja Daniss Zaripovs. Rīgas Dinamo otro spēli pēc kārtas neguva vārtus un ar 0:3 piekāpās Kazaņas Ak Bars.

Tādējādi 25 mačos Dinamo iekrājuši 23 punktus un Rietumu konferencē ieņem pēdējo, 14.vietu. Nākamā spēle jau piektdien, kad Rīgā viesosies Ņižņekamskas Ņeftehimik.

Treneri šīs dienas mačam pieteikuši septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus; spēlētāju virknējumos notika dažas izmaiņas. Spēlēt nevarēja divi savainotie aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Metjū Karls, līdz ar to pieteikumā ierakstīti visi septiņi aizsargi, kuri bija treneru rīcībā. Sastāvā ir atgriezies uzbrucējs Robs Šremps bet malā palika Raitis Ivanāns. Vārtus jau sesto spēli pēc kārtas sargāja Mikaēls Tellkvists.

KHL regulārais čempionāts. 2012.gada 14.novembris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo – Kazaņas Ak Bars 0:3 (0:2; 0:0; 0:1)

Vārti: 00:19 Kapanens (Ņikuļins, Morozovs) 0:1; 17:42 Pesonens (Obuhovs, Immonens) 0:2; 59:54 Zaripovs (Morozovs, t.v.) 0:3;

Vārtsargi: Mikaels Telkvists – Konstantīns Baruļins

Metieni: 28-33

Soda minūtes: 12-10

Skatītāji: 5980

Dinamo sastāvs: Telkvists (Gudļevskis); Galviņš – Reķis, J.rēdlihs – Cibuļskis, Sotnieks – Laviņš, Porejs; Karsums – Džonsons – Indrašis, Žirū – Šehura – Ņiživijs, Daugaviņš – Džeriņš – Šremps, Ankipāns – Bičevskis – Meija, Biezais.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rietumu konference

1.Dinamo M 53 (24)*
2.Lokomotiv 50 (24)*
3.SKA 49 (23)
4.CSKA 46 (24)
5.Torpedo 34 (23)
6.Severstaļ 34 (23)
7.Slovan 34 (23)

8.Lev 31 (24)

9.Dinamo Mn 30 (25)
10.Vitjaz 30 (25)
11.Donbass 28 (24)
12.Atlant 25 (24)
13.Spartak 24 (24)
14.Dinamo R 23 (25)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs)

*- divīziju līderes automātiski ieņem pirmās divas vietas konferencē 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi