Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Golden Knights bez Bļugera pieteikumā uzvar arī Stenlija kausa finālsērijas otrajā spēlē

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers pirmdien palika ārpus pieteikuma arī otrajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijas spēlē, viņa pārstāvētajai Vegasas Golden Knights komandai svinot uzvaru.

Lasvegasas hokejisti savā laukumā ar rezultātu 7:2 (2:0, 2:0, 3:2) uzvarēja Floridas "Panthers" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Lasvegasas komandai vadību ieguva Žonatans Maršeso, astotajā minūtē realizējot vairākumu, bet pirmā perioda turpinājumā to nostiprināja Aleks Martiness. Nākamajā periodā pirmajās nepilnās astoņās minūtēs vēl pa vārtiem guva Nikolā Ruā un Brets Houdens, kā dēļ Sergeja Bobrovska vietā "Panthers" vārtos stājās Aleks Laions.

Trešajā periodā Antonam Lundelam vajadzēja vien 14 sekundes, lai vienus vārtus atgūtu, taču trešdaļas turpinājumā uz Maršeso, Maikla Amadio un Houdena gūtajiem vārtiem viesi spēja atbildēt tikai ar vienu precīzu metienu, kuru izpildīja "Panthers" līderis Metjū Tkačaks.

Maršeso maču noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem.

Edins Hils "Golden Knights" vārtos atvairīja 29 no 31 metiena. Bobrovskis tika galā ar deviņiem no 13 raidījumiem, bet Laions - 12 no 15. 

Mačā neiztika bez asumiem un rupjībām, mājiniekiem tiekot pie 64 soda minūtēm, bet pretiniekiem iekrājot 84 soda minūtes. Jau cīņas septītajā minūtē pēc Ivana Barbaševa noteikumu robežās izpildītā spēka paņēmiena spēle beidzās "Panthers" aizsargam Radko Gudasam.

Pēc izcīnītās uzvaras "Golden Knights" galvenais treneris Brūss Kesidijs uzsvēra komandas sastāva dziļumu. "Tas ir būtiskākais priekšnoteikums, kāpēc vēl esam šeit un uzvarējām iepriekšējās trīs kārtas. Jūtu, ka man ir pati labākā komanda no pirmās līdz pēdējai maiņai," teica Kesidijs.

Nākamās divas spēles paredzētas 8. un 10.jūnijā Sanraizā. Ja būs nepieciešams, nākamās spēles notiks 13.jūnijā Lasvegasā, 16.jūnijā Sanraizā un 19.jūnijā Lasvegasā.

No 19 mačiem, ko Lasvegas komanda aizvadījusi šīs sezonas Stenlija kausā, Bļugers piedalījies sešos, kuros guvis vienus vārtus, sakrājis vienu rezultatīvu piespēli un +/- rādītāju +1. Lai "Golden Knights" uzvaras gadījumā Bļugera vārds tiktu iegravēts uz Stenlija kausa, viņam finālsērijā laukumā jādodas vismaz vienā spēlē vai arī to varēs izdarīt pēc komandas pieprasījuma.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi