Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kings hokejisti pēc trešās uzvaras pār Rangers pietuvojas Stenlija kausam

Pie trešās uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā pirmdien tika Losandželosas Kings komanda, kas tādējādi nonākusi viena panākuma attālumā no izcīnītas trofejas.

Trešajā sērijas mačā Kings izbraukumā ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Ņujorkas klubu Rangers, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0 savā labā.

Pirmās trešdaļas pēdējā sekundē rezultātu atklāja Džefs Kārters, kuram tie bija desmitie gūtie vārti šīs sezonas izslēgšanas spēļu turnīrā, bet otrās trešdaļas gaitā viesiem trīs vārtu pārsvaru nodrošināja Džeiks Mazins un Maiks Ričardss. Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, viesu vārtsargam un mača spožākajai zvaigznei Džonatanam Kvikam tiekot galā ar visiem 32 pretinieku metieniem.

Komandu trešā cīņā, kas var kļūt par pēdējo sērijā, trešdien atkal notiks Ņujorkā.

Līdz šim pēdējo reizi ar 4-0 Stenlija kausa izcīņas finālsērijā uzvarējusi Detroitas Red Wings komanda, kas 1998.gadā to iespēja pret Vašingtonas Capitals.

Tāpat zīmīgi, ka Kings komanda uzvarējusi iepriekšējās sešās izslēgšanas spēļu sērijās pēc kārtas, kuru ievadā izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Savukārt vienīgo sekmīgo atspēlēšanos no nonākšanas iedzinējos ar 0-3 Stenlija kausa finālā 1942.gadā īstenojusi Toronto vienība Maple Leafs.

Pirms tam šosezon Kings komanda kļuva par pirmo līgas vēsturē, kas vienā izslēgšanas turnīrā trīs reizes tikusi līdz septītajai spēlei, bet tajā allaž uzvarējusi, turklāt vienmēr paveikusi to izbraukumā.

Kings komanda Stenlija kausu vienīgo reizi izcīnīja 2012.gadā, bet pirms tam finālā spēlēja arī 1993.gadā.

Arī 2012.gada finālā pret Ņūdžersijas Devils komandu Kings izvirzījās vadībā ar 3-0, taču sērija noslēdzās pēc sešām spēlēm.

Tikmēr Ņujorkas klubs Stenlija kausu izcīnījis četras reizes - 1928., 1933., 1940. un 1994.gadā. Iepriekšējais triumfa gads vienlaicīgi bija līdz šim pēdējā reize, kad komanda spēlējusi finālā.

Pērn pie Stenlija kausa tika Čikāgas Blackhawks komanda, kas šosezon zaudēja Kings hokejistiem Rietumu konferences finālsērijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi