Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurbada īpašnieks Pikāns: Mums ar LHF ir dažādas vērtības

Optibet hokeja līgas (OHL) vienības Kurbads izstāšanās iemesls no OHL ir "dažādas vērtības" ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) un ekonomiskais stāvoklis pasaulē, ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA minēja kluba īpašnieks Andis Pikāns.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Optibet" hokeja līgas (OHL) vienība "Kurbads", kura 2019./2020.gada sezonas regulārajā čempionātā tika klasificēta kā otrā, ceturtdien kluba mājaslapā internetā un "Facebook" kontā deva mājienu par izstāšanos no OHL.

"Iemesls līgas pamešanai ir gan viedokļu atšķirība ar LHF, gan ekonomiskā situācija, ņemot vērā krīzi pasaulē, no kā esam atkarīgi," sarunā ar LETA nodomu pamest OHL apstiprināja "Kurbads" īpašnieks Andis Pikāns. "Nodarbojamies ar automašīnu pārvadāšanu no rūpnīcām, bet tagad viss ir slēgts. Kā uzņēmuma īpašniekam man jādara viss, lai atbalstītu darbiniekus."

"Pa šiem gadiem ir kļuvis skaidrs, ka mums ar LHF vadību ir dažāda izpratne par vērtībām," skaidro savu pozīciju uzņēmējs un "Kurbads" īpašnieks. "Pirmkārt, tas ir LHF valdes šodienas paziņojums. LHF Disciplinārā komisija pirmdien lēma, ka sestdien neaizvadītā spēle starp "Olimp" un Hokeja skolu "Rīga" ir jāatzīst par nenotikušu. Tādā gadījumā "Kurbads" būtu pirmais ar divu punktu atrāvienu no "Olimp". Tobrīd jau darbojās "force majeure", kas aizliedza jebkādas darbības skolās."

Pikāns uzskata, ka pēc valdības ceturtdienas paziņojuma čempionāts bija jāapstādina. "Mums tādā gadījumā nebūtu pretenziju uz čempionu titulu un medaļām," viņš saka. "Tas būtu tāpat kā citās valstīs. Šeit sanāk, ka LHF apstrīdēja Latvijas valdības un Rīgas domes lēmumus."

Otrs nesaskaņu jautājums ir ārvasltu spēlētāji - "leģionāri". "Kurbads" komandas vadītājs stāsta, ka iepriekšējā sezonā klubs daudz spēka patērējis, lai pieteiktu OHL čempionātam Kazahstānas uzbrucēju Konstantīnu Puškarjovu, oficiāli viņam nokārtojot darba atļauju Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

"Bija grūti," atceras Pikāns. "Šogad citā OHL klubā ārzemnieki spēlēja bez darba atļaujām ar tūrisma vīzām, nemaksājot nodokļus valstij."

"Kurbads" īpašnieks uzsver, ka no hokeja kartes "Kurbads" nepazudīs: "Turpinās strādāt mūsu sporta skola. Esam atbildīgi par apmēram 100 jaunajiem hokejistiem. Turpināsim atbalstīt hokeju."

Tiek pieļauta iespēja atgriezties OHL: "Tiklīdz tiks sakārtotta Latvijas čempionāta platforma, "Kurbads" atgriezīsies."

OHL čempionātā pa 56 punktiem 35 spēlēs iekrāja "Olimp" un "Kurbads", tālāk ar 50 punktiem sekoja "Mogo", bet pirmo četrinieku ar 48 punktiem noslēdza "Liepāja". Piektā ar 38 punktiem bija "Zemgale"/LLU, Daugavpils "Dinaburga" iekrāja 23 punktus, kamēr "Prizma"/IHS un Hokeja skola "Rīga" nopelnījušas attiecīgi 16 un 12 punktus.

Izslēgšanas turnīrs sākums bija paredzēts 2020.gada 10.martā. OHL "play-off" pusfināla spēlēm automātiski kvalificējās divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadītu cīņas, lai iekļūtu pusfinālos.

Pusfinālu uzvarētāji iekļūtu finālā, kur cīnītos par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūtu komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētājiem ne tikai paredzēts OHL kauss, bet arī iespēja pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi