Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Panthers hokejisti nonāk vienas uzvaras attālumā no Stenlija kausa

Floridas "Panthers" komanda bez latviešu aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

"Panthers" viesos ar 4:3 (0:1, 1:0, 3:0) pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā līdz četriem panākumiem panāca 3-0.

Pirmās trešdaļas izskaņā viesus vadībā izvirzīja Sems Reinharts, bet otrā perioda otrajā minūtē neizšķirtu panāca Vorens Fogels.

Tomēr līdz otrā perioda beigām "Panthers" spēja iegūt drošu pārsvaru 4:1, precīziem esot Vladimiram Tarasenko, Semam Benetam un Aleksandram Barkovam.

Noslēdzošajā trešdaļā "Oilers" ar Filipa Brūberja un Raiena Maklauda pūlēm divus vārtus atguva, tomēr atspēlēties nespēja un samierinājās ar trešo zaudējumu sērijā - 3:4.

Sērijas ceturtais mačs norisināsies tur pat Edmontonā 15.jūnijā, bet ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās norisināsies attiecīgi 18.jūnijā Sanraizā, 21.jūnijā Edmontonā un 24.jūnijā Sanraizā. Visu spēļu sākums plkst.3 pēc Latvijas laika.

NHL debitants Balinskis Stenlija kausā nav spēlējis. 

"Panthers" komanda līdz šim divreiz spēlējusi NHL finālos un abos zaudējusi, kā 1996.gadā Kolorādo "Avalanche", tā pērn Vegasas "Golden Knights". Šajos gados par Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Sandis Ozoliņš un Teodors Bļugers, kuri vienīgie no latviešiem cēluši virs galvas hokeja prestižāko trofeju.

Pieckārtējā Stenlija kausa ieguvēja "Oilers" finālu sasniegusi astoto reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 2006.gada. Edmontonieši piecreiz Stenlija kausā uzvarēja no 1984. līdz 1990.gadam, pirmos četrus titulus izcīnot ar Veinu Grecki sastāvā.

"Panthers" pamatturnīrā ieņēma trešo vietu Austrumu konferencē un ceļā uz finālu pārspēja Tampabejas "Lightning" (4-1), Bostonas "Bruins" (4-2) un regulārā turnīra uzvarētāju Ņujorkas "Rangers" (4-2). "Oilers" sezonu sāka ar neveiksmju joslu, 12 mačos tiekot tikai pie divām uzvarām, taču pēc tam sākās augšupeja un edmontonieši aizcīnījās līdz piektajai vietai Rietumos, "play-off" pārspējot Losandželosas "Kings" (4-1), Artūra Šilova un Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" (4-3) un Dalasas "Stars" (4-2).

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa finālā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi