Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Panthers hokejisti Stenlija kausa finālsērijā izcīna otro uzvaru

Floridas "Panthers" komanda bez aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijā izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas.

"Panthers" savā laukumā ar 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā līdz četriem panākumiem panāca 2-0.

Pirmajā trešdaļā viesus vadībā izvirzīja Matīass Ekholms, bet otrā perioda vidū neizšķirtu panāca Niko Mikola.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā pēc spēlētām trīs minūtēm 2:1 mājinieku labā panāca Evans Rodrigess, kurš deviņas minūtes vēlāk izcēlās ar vēl vienu precīzu metienu, šoreiz vārtus gūstot vairākumā.

Divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām vēl tukšos viesu vārtos ripu nogādāja Ārons Ekblads.

"Panthers" vārtus sargāja Sergejs Bobrovskis, kurš tika galā ar 18 metieniem pa viņa sargātajiem vārtiem, bet otrā laukuma pusē Stjuarts Skiners atvairīja 25 ripas.

Sērijas turpinājumā 13. un 15.jūnijā būs mači Edmontonā. Ja sērijā līdz četrām uzvarām būs nepieciešams vairāk spēļu, tās norisināsies attiecīgi 18.jūnijā Sanraizā, 21.jūnijā Edmontonā un 24.jūnijā Sanraizā. Visu spēļu sākums plkst.3 pēc Latvijas laika.

NHL debitants Balinskis Stenlija kausā nav spēlējis. 

"Panthers" komanda līdz šim divreiz spēlējusi NHL finālos un abos zaudējusi, kā 1996.gadā Kolorādo "Avalanche", tā pērn Vegasas "Golden Knights". Šajos gados par Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Sandis Ozoliņš un Teodors Bļugers, kuri vienīgie no latviešiem cēluši virs galvas hokeja prestižāko trofeju.

Pieckārtējā Stenlija kausa ieguvēja "Oilers" finālu sasniegusi astoto reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 2006.gada. Edmontonieši piecreiz Stenlija kausā uzvarēja no 1984. līdz 1990.gadam, pirmos četrus titulus izcīnot ar Veinu Grecki sastāvā.

"Panthers" pamatturnīrā ieņēma trešo vietu Austrumu konferencē un ceļā uz finālu pārspēja Tampabejas "Lightning" (4-1), Bostonas "Bruins" (4-2) un regulārā turnīra uzvarētāju Ņujorkas "Rangers" (4-2). "Oilers" sezonu sāka ar neveiksmju joslu, 12 mačos tiekot tikai pie divām uzvarām, taču pēc tam sākās augšupeja un edmontonieši aizcīnījās līdz piektajai vietai Rietumos, "play-off" pārspējot Losandželosas "Kings" (4-1), Artūra Šilova un Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" (4-3) un Dalasas "Stars" (4-2).

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa finālā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi