Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ābols oficiāli apstiprināts par Rīgas Dinamo galveno treneri

Otrdien notikušajā AS Dinamo Rīga padomes sēdē par Rīgas Dinamo hokeja kluba galveno treneri ir apstiprināts Artis Ābols, kurš no 2012. gada 5. novembra bija komandas galvenā trenera pienākuma izpildītājs. Līgums noslēgts uz vienu sezonu, ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu, informē klubā. 

Artis Ābols (40) Rīgas Dinamo komandā strādā no 2008. gada pavasara - trīs sezonas kā galvenā trenera Jūliusa Šuplera asistents, pēc tam sezonu kā Pekas Rautakallio asistents. Arī iepriekšējo sezonu Ābols iesāka šajā amatā, bet 5. novembrī, pēc galvenā trenera atbrīvošanas no amata, kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Arta Ābola vadībā Dinamo gan nespēja iekļūt play-off, taču izcīnīja KHL Cerību kausu, pārspējot tādas komandas kā Torpedo, Donbass, Minskas Dinamo un Amur. 2012. gada pasaules čempionātā hokejā Artis Ābols bija Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana asistents, bet šogad komentēs spēles televīzijā. 

Kā spēlētājs Artis Ābols savulaik spēlēja uzbrucēja pozīcijā, savas karjeras laikā spēlējot Starpnacionālajā Hokeja līgā Krievijā (Pārdaugava), Zviedrijā (Nittorps IK, Nyköpings HK), Dānijā (Odense, Vojens), Somijā (Hermes, Jokipojat), kā HK RĪGA 2000 sastāvā Baltkrievijas atklātajā čempionātā un Latvijas Virslīgas čempionātā. Kā spēlētājs Artis Ābols ir sešas reizes izcīnījis Latvijas čempiona hokejā titulu, bet Latvijas izlases sastāvā piedalījies piecos pasaules čempionātos, kopumā valstsvienībā aizvadot 104 spēles (24 vārti un 22 piespēles).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi