Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ābols: Vasiļjevs necēla klausuli, ar viņu vairs īpaši nerēķināmies

 Latvijas hokeja izlases trenera palīgs Artis Ābols sarunā ar laikrakstu Diena ieskicēja lielākās problēmas gatavošanās procesā - šobrīd pilnas četras maiņas nokomplektēt nav iespējams. Savukārt Herbertu Vasiļjevu sazvanīt neesot izdevies ne viņam, ne izlases ģenerālmenedžerim Mārim Baldoniekam.

Kāda ir situācija valstsvienības pirmajā treniņu dienā?

Bēdīga. Veidojot kandidātu sarakstu, bija tik daudz uzvārdu, ka lapu gandrīz vai vajadzēja griezt uz otru pusi. Svētdienas vakarā ieskicējot pirmā treniņa dalībniekus, secināju, ka uzbrukumā būs mīnus viens spēlētājs - nesanāks pat četras pilnas maiņas.

Pirms nedēļas atzini, ka esot plāns pret Čehiju spēlēt ar labāko sastāvu, savukārt uz Dāniju vest gados jaunākos izlases kandidātus. Tagad izskatās, ka variācijas iespēju nebūs?

Tieši tā. Bijām plānojuši, ka viens no trenera palīgiem - es vai Viktors Ignatjevs - paliks mājās un piecas dienas strādās ar līderiem Miķeli Rēdlihu, Jāni Spruktu un vēl vairākiem vadošajiem spēlētājiem pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, taču tagad ir jautājums - kas tad dosies laukumā pret dāņiem? Vārtsargu līnijā un arī aizsardzībā situācija ir labāka, turpretī uzbrukumā konkurence ir acīmredzami sarukusi. Herberts Vasiļjevs, Andris Džeriņš un Māris Bičevskis - centra uzbrucēju postenī ir lielākie zaudējumi.

Kādas ir pēdējās ziņas par Herbertu Vasiļjevu?

Es viņam zvanīju. Viņš neceļ klausuli. Zvanīja arī Māris Baldonieks, un arī nekā. Herberts zināja, ka pirmdien mums sākās treniņnometne. No viņa ziņu nav, tāpēc mēs ar viņu vairs īpaši nerēķināmies.

Kā dzīst savainojumi Džeriņam un Bičevskim?

Labāk zinās teikt ārsti. Pirms pāris dienām satiku Māri Bičevski, viņš vēl kliboja. Ārsti viņam pagaidām neļauj mīt pat velotrenažieri. Pēc pāris nedēļām - tā ir optimistiskākā prognoze, kad viņš varētu būt gatavs spēlēt. Andris Džeriņš treniņa pirmajā daļā jau slidoja. Skaidrs, ka nākamnedēļ pret Dāniju vēl nebūs spēlētājs.

Treniņu slodzes tiks koriģētas ar augšupejošo līkni uz pasaules čempionātu?

Par treniņu grafiku un slodzēm atbild Teds Nolans. Es šaubos, ka šajā situācijā izdosies spēlētājus iesēdināt tā saucamajā fiziskās kondīcijas bedrē, lai svaigums atkal būtu uz pasaules čempionāta laiku. Katru nedēļu ir pa pāris pārbaudes spēlēm. Caur spēlēm arī gatavavosimies čempionātam.

Treniņi būs divas reizes dienā?

Nē, vienreiz no rīta. Deviņos visi sanāks vienkopus. Iesildīšanās pēc katra patikas - skriešana vai trenažieris un pēc tam divas stundas ledus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi