Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Alus cienītāji hokejistiem čempionātā prognozē 5.-8.vietu

Alus darītava Aldaris veikusi aptauju pirms gaidāmā Pasaules čempionāta hokejā, kurā noskaidroja hokeja skatīšanās paradumus, kā arī iedzīvotāju prognozes par Latvija izlases sniegumu čempionātā. Puse aptaujāto jeb 50% prognozēja, ka Latvija Pasaules čempionātā ieņems 5.- 8. vietu, bet tikai 8% ir pārliecināti, ka Latvijas izlasei ir pa spēkam ieņem 1. - 4. vietu. 

Atbildot uz jautājumiem par hokeja skatīšanās ieradumiem, 61% respondentu atzina, ka seko līdzi notikumiem hokejā klātienē vai pie TV ekrāna. Tiesa, vairums aptaujāto – 44% – to dara visai neregulāri. Regulāri hokejam seko līdzi tikai 17% aptaujāto. Nav pārsteigums, ka hokeju biežāk skatās vīrieši – 69%.

Aldara veiktajā aptaujā faktiski visi respondenti atzina, ka visbiežāk hokeju skatās mājās pie TV ekrāna. Tajā pašā laikā 45% arī atzinuši, ka hokeju mēdz skatīties klātienē, bet 42% hokeja spēles vēro bārā. Fanu teltīs hokeju skatās 16% aptaujāto.

Mājās hokeja spēles lielākoties (71%) tiek vērotas kopā ar ģimeni. Nepilna trešdaļa (32%) mēdz skatīties hokeju arī vienatnē, bet vēl 30% – kopā ar draugiem. Savukārt spēļu vērošana klātienē vai bārā viennozīmīgi ir kolektīvs pasākums, kurā visbiežāk tiek iesaistīti draugi, bet nereti – arī ģimenes locekļi.

Jau leģendārs ir kļuvis teiciens, ka hokejs bez alus ir daiļslidošana. To pierāda arī šī aptaujā, jo alus ir populārākais dzēriens, kas tiek baudīts hokeja spēļu laikā, – to bauda vidēji 47% aptaujāto, turklāt vīrieši gandrīz divas reizes biežāk (60%) nekā sievietes (31%). 

Ņemot vērā Aldara ilggadējo sadarbību gan ar Latvijas Hokeja federāciju, gan Rīgas Dinamo, pārliecinoši lielākajai daļai aptaujāto (73%) tieši Aldara alus asociējas ar hokeju.

Līdz ar Rīgas Dinamo kluba startēšanu KHL, aktualizējies ir arī jautājums, kam iedzīvotāji vairāk seko un jūt līdzi – Rīgas Dinamo vai Latvijas izlasei sniegumam. Vairāk nekā puse jeb 58% hokeja vērotāju atzina, ka seko abu komandu gaitām. Par Rīgas Dinamo fano 77%, bet par Latvijas hokeja izlasi 76% aptaujāto. 

Aptauja tapusi sadarbībā ar Snapshots. Kopumā tika aptaujāti 1023 respondentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi