Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ankipāns: Pārejot uz Liepāju, devu iespēju uzspēlēt jaunajiem

Janvāra beigās Rīgas Dinamo šķīrās no pieredzējušā uzbrucēja Ģirta Ankipāna, kurš līdz sezonas beigām spēlēs vienības fārmklubā Liepājas metalurgs. Intervijā portālam allhockey.ru Ankipāns atklāj pārejas detaļas un to, vai nākamajā sezonā atgriezīsies Dinamo.

"Man piedāvāja līdz sezonas beigām nospēlēt Liepājā, tādā veidā dodot iespēju jaunajiem hokejistiem spēlēt Dinamo formā. Es piedāvājumam piekritu," stāsta 37 gadus vecais uzbrucējs, kurš Dinamo pārstāvējis kopš pirmās KHL sezonas. "Iespēja, ka atgriezīšos pastāv, taču drīzāk nē, nekā jā".

Ankipāns atzīst, ka atšķirība starp vienības bijušo treneri Peku Rautakallio un Arti Ābolu ir "neticami liela". "Sāksim ar to, ka Rautakallio ir jau pieredzējis treneris, kuram ir savs spēles redzējums, sava izpratne. Viņš nekad nemainīja kaut ko tāpat vien un to, ko darīja, uzskatīja par pareizu." 

"Ābols ir jauns, vēl meklē savu stilu. Viņš paņēmis kaut ko no visiem, ar ko agrāk strādājis, bet viena lieta uzreiz iekrīt acīs - viņš vēlas radīt citāda veida komunikāciju starp spēlētājiem un treneriem. Artim ir spēlētāja skatījums uz laukumā notiekošo un tas ir svarīgi." 

Pieredzējušais hokejists arīdzan pastāstīja, kāpēc nespēlēja Latvijas izlases sastāvā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. "No rezultivitātes viedokļa man sezona nav izdevusies, tieši tāpēc neesmu sastāvā. Izlasē tagad viss notiek citādi, pa jaunam. Mēs pat neapspriedām iespēju, ka es varētu spēlēt šajā turnīrā." Izlases sastāvā viņš iepriekš piedalījies četros pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Ankipāns (37) Dinamo sastāvā kopumā aizvadījis 223 spēles (ieskaitot play-off), kurās guvis 31 vārtus un atdevis 43 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 126 soda minūtes. Šosezon 18 spēlēs Ģirtam vieni gūti vārti un negatīvs lietderības koeficients -6.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi