Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Aprit desmitgade kopš izcilā hokejista Sergeja Žoltoka nāves

Pirmdien, 3.novembrī, aprit desmit gadi, kopš viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokeja uzbrucējiem Sergejs Žolotoks mira pēkšņā nāvē, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).Žoltoks pēkšņā nāvē mira 2004.gada 3.novembra vakarā Minskā. Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā viņš spēlēja tālaika Latvijas čempionvienībā Rīga 2000, kas todien Baltkrievijas atklātā čempionāta spēlē Minskā tikās ar vietējo Dinamo.

Žoltokam apmēram piecas minūtes pirms spēles beigām kļuva slikti. Viņš atstāja laukumu un devās uz ģērbtuvi, kur saļima. Steidzami tika izsaukta neatliekamā palīdzība, kuras mediķi konstatēja sirds apstāšanos.Uzbrucēju 1992.gada NHL draftā Bostonas Bruins komanda izraudzījās ar kopējo 55.numuru trešajā drafta izvēles kārtā. Bruins sastāvā uzbrucējs debitēja 1993.gada 8.aprīlī, bet vēlāk NHL hokejista karjerā pārstāvēja arī Otavas Senators, Monreālas Canadiens, Edmontonas Oilers, Minesotas Wild un Nešvilas Predators.Uzbrucējs NHL regulārajā sezonā aizvadīja 588 spēles, kurās tika gūti 111 vārti un veiktas 147 rezultatīvas piespēles. Cīņās par Stenlija kausu tika aizvadītas 45 spēles, kurās gūti četri vārti un iekrātas 14 piespēles.Latvijas izlases rindās Žoltoks aizvadīja 42 spēles, kurās izcēlās ar 29 vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli. Latvijas izlases sastāvā viņš piedalījies sešos pasaules čempionātos.PSRS izlases sastāvā Žoltoks piedalījies 1991.gada pasaules čempionātā junioriem un 1990.gada Eiropas čempionātā junioriem. PSRS izlases sastāvā viņš sāka arī 1992.gada pasaules čempionātu junioriem, bet turnīra laikā savienība izjuka, tādēļ izlase tika pārsaukta par NVS izlasi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi