Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ASV hokejistes pēdējā minūtē atspēlē divus vārtus pret Kanādu, tomēr zaudē pēcspēles metienos

Kanādas sieviešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionātā elites divīzijā sagādāja pirmo zaudējumu turnīrā principiālajām sāncensēm no ASV, svinot panākumu 4:3 (1:1, 1:0, 1:2, 0:0, 2:1) pēcspēles metienu sērijā un nodrošinot pirmo vietu A apakšgrupā.

Amerikānietes pamatlaika pēdējā minūte atspēlēja divus vārtus, tomēr pie uzvaras netika.

ASV izlase spēja izvirzīties vadībā mača devītajā minūtē, kad precīza bija Hanna Bilka, tomēr jau trīs minūtes vēlāk mājinieces panāca izlīdzinājumu - vārtus guva Sāra Filjēra. Otrajā periodā kanādietes pēc Marī-Filipas Pulēnas trāpīgā raidījuma panāca jau 2:1 savā labā, bet trešās trešdaļas 18.minūtē Lora Steisija panāca jau 3:1.

ASV komanda nepadevās un 39 sekundes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atguva Hilarija Naita, bet četras sekundes pirms finālsvilpes Amanda Kesela izrāva dramatisku 3:3.

Papildaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos ar 2:1 labākas izrādījās mājinieces, uzvaras "bullīti" realizējot Džeimijai Lī Ratrijai.

Citā A apakšgrupas spēlē Šveices hokejistes ar 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) uzvarēja Japānas izlasi.

Tikmēr B grupas spēlē Somija  ar rezultātu 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) sagrāva Ungāriju un garantēja pirmo vietu savā apakšgrupā.

A apakšgrupā Kanāda ar 12 punktiem četrās spēlēs garantējusi pirmo vietu, ASV ar 11 punktiem ir otrā, trīs punkti trīs spēlēs un trešā pozīcija pagaidām ir Šveicei, ceturtā ar diviem punktiem trīs mačos ir Čehija, bet japānietēm ir viens punkts četrās spēlēs un pēdējā piektā pozīcija.

Tikmēr B apakšgrupā ar četrās spēlēs maksimāli iespējamiem 12 punktiem uzvarēja Somija, kamēr pārējās komandas aizvadījušas pa trim mačiem. Otrā ar sešiem punktiem ir Vācija, kurai ar trim punktiem seko Zviedrija un Ungārija, kamēr bez punktiem piektā ir Francijas izlase.

Grupu turnīra pēdējās kārtas mačos A grupā Čehijas izlase spēlēs ar Šveici, bet B apakšgrupā Zviedrijas hokejistes tiksies ar francūzietēm, bet Ungārijas izlase spēlēs ar Vāciju.

Ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas ceturtdien.

Čempionātā piedalās desmit komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. A grupā spēlē Kanāda, ASV, Šveice, Čehija un Japāna, bet B grupā cīnās Somija, Zviedrija, Ungārija, Vācija un Francija.

Turnīrs Bramptonas pilsētā Kanādā norisināsies līdz 16.aprīlim.

Pasaules čempionāts hokejā sievietēm tiek rīkots kopš 1990.gada, un tajā ir triumfējušas tikai ASV un Kanādas hokejistes. Kanādietēm ir 12 tituli, amerikānietēm - deviņi, bet Somijas kontā ir viens sudrabs un 13 bronzas godalgas.

Pēdējos divos gados par čempionēm ir kļuvušas Kanādas hokejistes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi