Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Baldonieks: Herbertam jāizšķiras pašam, bet es ar viņu vēl runāšu

Neskaidrības Latvijas hokeju izlases kandidātu sarakstā šopavasar saistītas ar Vāciju – veterānam Herbertam Vasiļjevam jau labu laiku kabatā ir Vācijas pase, tādēļ hokejistam pašām jāizšķiras par dalību Latvijas valstsvienībā. Savukārt aizsarga Arvīda Reķa ģimenē gaidāms pieaugums, tādēļ hokejists jau devies uz Vāciju. Iespējams, viņu Stokholmā šopavasar neredzēsim, intervijā _Sporta Dienai _saka izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.
Baldonieks atzina, ka neskaidrība esot par diviem kandidātiem. Personisku iemeslu dēļ šopavasar pasaules čempionātu Stokholmā varētu nespēlēt aizsargs Arvīds Reķis. "Viņam ir gaidāms ģimenes pieaugums. Arvīds jau ir devies uz Vāciju," norādīja Baldonieks. 

Jau ilgāku laiku aktuāls ir Herberta Vasiļjeva jautājums, kurš pagājušajā vasarā pieņēma Vācijas pilsonību. Situāciju skaidro Baldonieks: "Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) likumi Herbertam atļauj spēlēt, jo viņam ir Latvijas hokeja pilsonība. Viņš ir spēlējis dažāda vecuma Latvijas izlasēs. Ja viņam patlaban kabatā ir Latvijas pase, tad pēc IIHF noteikumiem viņš var spēlēt pasaules čempionātā. Problēma ir tā, ka šosezon Krēfeldes klubā Herberts spēlēja jau kā vietējais spēlētājs. Daži Vācijas hokeja funkcionāri viņam ir teikuši: Herbert, kā tas tagad izskatīsies, ka tu pavasarī spēlēsi pret Vācijas izlasi? Teorētiski viņš var spēlēt, bet skaidrs, ka 36 gadu vecumā Herbertam ļoti nopietni jādomā arī par savu ģimeni un tālāko dzīvi. Viņam pašam ir jāizšķiras. Es ar Herbertu vēl runāšu."

Pirmdien, 26. martā hokeja izlases kandidāti pulcēsies uz pirmo neoficiālo treniņu. Nopietnāka gatavošanās sāksies 2. aprīlī. Pirmā pārbaudes spēle 6. aprīlī Arēna Rīga ar Čehiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi