Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Bērziņš atgriežas Rīgas Dinamo; pievienojas arī E.Kulda

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo, turpinot gatavoties savai otrajai pirmssezonas pārbaudes spēlei, noslēgusi līgumus ar diviem Latvijas uzbrucējiem - 20 gadus veco Edgaru Kuldu un 31 gadu veco Armandu Bērziņu. Līdz šim viņiem abiem bija pārbaudes laika līgumi.

Kulda pērn tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu, tomēr sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu vien septītajā kārtā ar 193.numuru izvēlējās Arizonas Coyotes komanda. Šogad Coyotes izvēlējās Kuldam nepiedāvāt līgumu, tāpēc tagad viņam vairs nav saistību ar nevienu NHL komandu.

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis savulaik spēlēja Rīgas Dinamo sistēmas komandās Rīga un Juniors, bet iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Rietumu hokeja līgas (WHL) vienību Edmontonas Oil Kings, kuras sastāvā 177 regulārās sezonas spēlēs guva 49 vārtus un izpildīja 58 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā (ieskaitot Memoriālo kausu) 53 spēlēs izcēlās ar 16 vārtiem un 29 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr pieredzējušo centra uzbrucēju Bērziņu 2002.gada NHL jauno spēlētāju draftā piektajā kārtā ar kopējo 155.numuru izvēlējās Minesotas Wild komanda, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā viņš nav aizvadījis nevienu spēli.

Rīgas Dinamo viņš spēlēja pirmajās divās KHL sezonās, 71 spēlē izceļoties ar sešiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Bez Latvijas komandām un četrām sezonām Ziemeļamerikā Bērziņš spēlējis Čehijas, Slovākijas, Somijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Kazahstānas klubos, bet iepriekšējo sezonu aizvadīja Itālijas čempionāta komandā Bruniko Val Pusteria, kurā regulārajā sezonā 37 spēlēs izcēlās ar septiņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, savukārt izslēgšanas turnīrā desmit mačos izcēlās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Bērziņš ar Val Pusteria ieguva Itālijas Superkausu un bronzu nacionālajā čempionātā.

Latvijas izlasē Bērziņš piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs un astoņos pasaules čempionātos.

Kā zināms, pirms tam pirmdien Rīgas Dinamo pavēstīja, ka pārtrauc līgumus ar aizsargu Renāru Demiteru un uzbrucēju Kobu Jasu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi