Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Bijušais WADA prezidents pārliecināts par plašu aizliegto preparātu lietošanu NHL

Bijušais Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) prezidents Diks Paunds ir pārliecināts, ka sportā aizliegtus preparātus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) lieto apmēram trešdaļa hokejistu. 

Tāpat kā NHL veterānu Reju Burku Paundu otrdien Kalgari uzņēma Kanādas sporta Slavas zālē, taču savulaik WADA vadījušais jurists uzskata, ka NHL nevēlas risināt dopinga problēmu, neraugoties uz 2005.gadā formāli ieviesto pārbaužu sistēmu.

Paunds pastāstīja, ka viņu nepārsteidz bijušā NHL hokejista Žorža Laraka nule kā izdotajā autobiogrāfiskajā grāmatā aprakstītā aizliegto preparātu lietošanas kultūra līgas kaušļu vidū.

NHL komisāra Garija Betmena pārstāvji otrdien atteicās komentēt Paunda teikto, norādot, ka tie ir aptuveni izteikumi bez konkrēta pamata. Paunds nav varējis pierādīt jau iepriekš minētos apgalvojumus par aizliegto vielu lietošanu NHL, taču viņš uzsvēra, ka vasarā hokejistus neviens nepārbauda, dopinga analīzes NHL spēlētājiem neveic neatkarīga organizācija un netiek atklāts, kādus preparātus analīzēs nosaka.

"Domāju, ka tas viss tiek itin pamatīgi paslēpts zem paklāja," sacīja Paunds, kurš 1960.gada olimpiskajās spēlēs startēja peldēšanā. "Es negribētu, lai maniem bērniem vai mazbērniem būtu jākļūst par ķīmijas noliktavu, lai sportā gūtu panākumus," viņš piebilda.

Paunds vēlas, lai nākamajā NHL kolektīvajā darba līgumā aizliegto vielu lietošanai atvēlētu nozīmīgu lomu un NHL spēlētāju asociācijas (NHLPA) nostāja vairs nebūtu tik ignoranta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi