Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Bļugeram rezultatīva piespēle Canucks uzvarā pār Penguins; panākumi arī Balinskim un Girgensonam

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā un kopā ar Vankūveras "Canucks" komandu svinēja uzvaru.

"Canucks" ar vārtsargu Artūru Šilovu rezervē mājās ar 4:3 (0:1, 4:1, 0:1) uzvarēja Bļugera savulaik pārstāvēto Pitsburgas "Penguins".

Antonī Boviljē vārtu guvums ļāva viesim uzvarēt pirmo periodu un otrās trešdaļa sākumā Braiens Rasts panāca 2:0. Turpinājumā līdz perioda vidum "Canucks" bija jau ieguvuši vadību ar 4:2, gūstot četrus vārtus piecu minūšu un 52 sekunžu laikā.

Vispirms izcēlās Ēliass Petešons, pēc tam duetā ar Bļugeru pret pretinieku aizsargu izslidoja Kīfers Šervuds, kurš pēc latvieša piespēles panāca 2:2, bet turpinājumā vēl vārtus guva Džonatans Teners Millers un Aršdīps Beinss. Trešajā periodā "Canucks" pārsvaru samazināja Jevgeņijs Malkins, kurš asistēja pirmajos divos "Penguins" vārtu guvumos.

Kevins Lankinens uzvarētāju vārtos atvairīja 21 no 24 metieniem.

Bļugers šajā duelī uz ledus bija 12 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā divreiz meta vārtu virzienā, zaudēja vienu ripu, uzvarēja septiņos no deviņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Šajā sezonā Bļugers septiņos mačos guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, tostarp bijis rezultatīvs pēdējās četrās spēlēs.

Četras uzvaras pēc kārtas izcīnījusī "Canucks" ar desmit punktiem septiņās spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē. "Penguins" ar septiņiem punktiem desmit cīņās ir priekšpēdējā, 15.pozīcijā Austrumos.

Citā mačā aizsargs Uvis Balinskis, turpinot spēlēt arī kā uzbrucējs, kopā ar Stenlija kausa ieguvēju Floridas "Panthers" viesos atspēlējās no 0:3 un ar 6:3 (1:3, 2:0, 3:0) uzvarēja Ņujorkas "Islanders".

Uzvarētājiem Metjū Tkečaks atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Balinskis šajā cīņā desmit minūšu un 18 sekunžu laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, pārtvēra vienu ripu, zaudēja vienīgajā iemetienā un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Panthers" ar 13 punktiem desmit spēlēs ir Austrumu konferences vicelīdere, šobrīd zaudējot tikai Ņujorkas "Rangers". "Islanders" ir 12.vietā ar astoņiem punktiem astoņās spēlēs.

Uzvaru, turklāt "sauso", svinēja arī uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Tampabejas "Lightning", kas mājās pārspēja Vašingtonas "Capitals" ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).

Andrejs Vasiļevskis mājinieku vārtos tika galā ar 32 pretinieku metieniem. Vārtus guva Mičels Čafī, Breidens Points un Konors Gīkijs.

Girgensons, uz ledus pavadot desmit minūtes un septiņas sekundes, vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Lightning" ar desmit punktiem astoņās spēlēs ir sestā Austrumu konferencē, tieši priekšā Girgensona iepriekš pārstāvētajai Bufalo "Sabres". "Capitals" ir ailīti augstāk, desmit punktus gūstot septiņos mačos.

Tāpat kā spēlē Vankūverā, arī mačā Nešvilā rezervē palika Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:4 (0:0, 2:1, 1:2, 0:1) papildlaikā zaudēja vietējai "Predators" komandai.

Uzvaras vārtus guva Žonatans Maršeso. "Blue Jackets" vārtsargs Daniils Tarasovs atvairīja 29 no 33 metieniem.

"Blue Jackets" ar septiņiem punktiem septiņās spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē. "Predators" seši punkti astoņās cīņās dod 14.pozīciju Rietumu konferencē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi