Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Bļugers ar rezultatīvu piespēli palīdz Pitsburgas Penguins uzveikt Kivlenieka klubu

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempiones Pitsburgas Penguins pirmssezonas pārbaudes spēlē, palīdzot ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:1, 2:2) apspēlēt Kolumbusas Blue Jackets vienību, kuras sastāvā laukumā izgāja vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks.

Bļugers šoreiz spēlēja ceturtajā virknējumā, laukumā pavadot 11 minūtes un 25 sekundes, turklāt uzspēlējot gan vairākumā (28 sekundes), gan mazākumā (divas minūtes un astoņas sekundes). Latvijas uzbrucējs izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Bļugers spēles piektajā minūtē palīdzēja Semam Miletičam atklāt rezultātu, kurš bija pirmais pie slavenā Sergeja Bobrovska atsistās ripas.

Bobrovskis tika galā ar 15 no 17 metieniem un trešajā periodā, kad Blue Jackets bija iedzinējos ar 1:2, viņa vietā laukumā izgāja Kivlenieks, kurš turpinājumā atvairīja sešus no astoņiem raidījumiem, kapitulējot Zakarijam Astonam-Rīsam un somam Oli Mātam, kurš uzvaras vārtus guva pamatlaika priekšpēdējā minūtē. Māta bija viens no četriem Penguins hokejistiem, kuri pagājušajā sezonā izgāja laukumā Stenlija kausa finālā un piedalījās arī šajā mačā.

Kivlenieks izgāja laukumā otrajā pārbaudes spēlē, jo iepriekš šonedēļ reizi spēja nostāvēt trešo periodu "sausā".

Tikmēr Bļugers, kurš turpina cīņu par trešās maiņas centra uzbrucēja vietu Penguins rindās, izgāja laukumā jau trešajā mačā pēc kārtas. Otrs šāds spēlētājs bija Gregs Makegs, kurš ir Bļugera galvenais konkurents par šo vietu.

Citā mačā kā trešās maiņas centra uzbrucējs spēlēja Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā Bufalo Sabres vienība ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) kapitulēja Toronto Maple Leafs.

Laukumā neizgāja vārtsargs Kristers Gudļevskis, kura pārstāvētā Islanders vienība Ņujorkas duelī ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja Rangers. Islanders vārtos čehs Jaroslavs Halāks atvairīja 34 no 35 metieniem. Savukārt Vašingtonas Capitals bez latvieša Kristofera Binduļa ierindā ar 0:4 (0:2, 0:0, 0:2) smagi zaudēja Sentluisas Blues.

Tikmēr sestdienas rītā notika otrā spēle Ķīnā, kurā Losandželosas Kings ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 0:0, 1:0) apspēlēja Vankūveras Canucks.

Pekinā notikušajā spēlē Kings komanda divas reizes ieguva divu vārtu pārsvaru. Tomēr astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām zviedrs Luī Ēriksons samazināja deficītu līdz 2:3, bet priekšpēdējā minūtē aizsargs Kristofers Tenevs panāca izlīdzinājumu, kad bija nokļuvis viens pretī vārtiem un precīzi meta virs pārliktņa.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienos, kur Kings hokejisti bija labāki ar 1:0, vienīgo reizi izceļoties Džonijam Brodzinskim.

Kā vēstīts, ceturtdien abas vienības savā starpā tikās Šanhajā, toreiz Losandželosas vienībai uzvarot ar 5:2. Šīs abas bija vēsturē pirmās NHL vienību spēles Ķīnā, kas 2022.gadā uzņems Ziemas olimpiskās spēles.

NHL pirmssezonas pārbaudes spēles sākās pagājušajā nedēļas nogalē, bet jaunā sezona tiks ievadīta 4.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi