Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Čehu leģenda Jāgrs pārceļas uz Daugaviņa pārstāvēto Bostonas Bruins

Leģendārais čehu uzbrucējs Jaromīrs Jāgrs (41) maiņas darījuma rezultātā no Dalasas Stars pārcēlies uz citu NHL klubu Bostonas Bruins, vēsta Dalasas vienības mājaslapa internetā.

Tikai pirms dažām dienām uz Bostonu aizmainīts tika arī vienīgais šosezon NHL spēlējušais Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš, kurš gan laicīgi neiegūtās ASV darba atļaujas dēļ savu debiju vēl nav piedzīvojis.

Bostonas Bruins ar 34 spēlēs iegūtiem 48 punktiem Austrumu konferencē ieņem 4.vietu. Saīsinātajā NHL regulārajā turnīrā klubam vēl atlikušas 14 spēles, nākošā jau naktī uz trešdienu pret Daugaviņa bijušo klubu Otavas Senators.

Jāgrs NHL trīs dažādu klubu sastāvos (Pitsburgas Penguins, Vašingtonas Capitals un Ņujorkas Rangers) spēlēja no 1990.- 2008.gadam, kad pārcēlās uz KHL vienību Omskas Avangard. Pēc trim sezonām čehs vēlreiz atgriezās NHL, aizvadot samērā veiksmīgu sezonu Filadelfijas Flyers. Pirms šīs sezonas viņš pievienojās Dalasas Stars (34 mačos 14 vārti un 12 piespēles, labākais rādītājs komandā), taču vienības ģenerālmenedžeris Džo Nīvendaiks nolēmis veterānus mainīt pret nākotnes cerībām. Tā kapteinis Brendans Morovs devās uz Pitsburgu, Dereks Ruā nonāca Vankūverā, bet Jāgrs - Bostonā pret drafta otrās kārtas izvēles tiesībām un diviem jaunajiem uzbrucējiem - Koudiju Peinu un Leinu Makdermidu.

Karjerā čehu hokejists aizvadījis 1380 NHL regulārā čempionāta cīņas, kurās guvis 679 vārtus un atdevis 1000 rezultatīvas piespēles.Tāpat viņa kontā 180 play-off mači (78+111). 

Jāgrs Čehijas izlases sastāvā reizi kļuvis par olimpisko, bet divas - par pasaules čempionu hokejā. Tāpat viņš divas reizes (1991, 1992) Pitsburgas Penguins rindās ticis pie Stenlija kausa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi