Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Čeļabinskas Traktor svin pirmo uzvaru Gagarina kausa finālsērijā

Pie pirmās uzvaras Gagarina kausa finālsērijā ceturtdien tika Čeļabinskas Traktor, kas savā laukumā ar 3:1 uzveica Latvijas hokeja speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītos pašreizējos čempionus Maskavas Dinamo. Līdz ar to sērijā rezultāts kļuvis 2:1 maskaviešu labā, bet piektdien abas komandas Čeļabinskā tiksies atkārtoti.

Spēles pirmajā periodā vārti gūti netika, bet otrā perioda 4.minūtē Traktor ceturtās maiņas uzbrucējs Maksims Karpovs atklāja mača rezultātu, izmantojot vārtsarga kļūdu ripas atsišanā. Desmit minūtes vēlāk kanādiešu aizsargs Derons Kuints dubultoja rezultāta starpību, ar negaidītu un asu metienu no neērtās puses pārsteidzot Dinamo vārtsargu Aleksandru Jerjomenko. Savukārt trešā perioda sākumā Jerjomenko kapitulēja trešo reizi - šoreiz pēc Jegora Dugina metiena. Šajos vārtos rupji kļūdījās Dinamo aizsargi, ļaujot mājinieku uzbrucējam mest no tuvas distances. Dinamo gan nekavējoties vienu ripu atguva, kad pirmo reizi izslēgšanas turnīrā (līdz šim 13 rezultatīvu piespēļu!) precīzi meta Deniss Kokarevs, taču līdz mača beigām rezultāts vairs nemainījās. Traktor svinēja pirmo uzvaru finālā ar 3:1, samazinot starpību sērijā līdz 1:2.

Uzvarētājiem pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei iekrāja Kuints un Dugins, bet vārtsargs Maikls Gārnets tika galā ar 17 metieniem. Traktor atbildēja ar 31 raidījumu, no kuriem Jerjomenko atvairīja 28.

Nākamā spēle piektdien Čeļabinskā, bet jau kļuvis skaidrs, ka uz sērijas piekto maču komandas atgriezīsies Maskavā. 

Pirmajās divās spēlēs Traktor čempioniem deva pamatīgu pretsparu, brīžiem izteikti dominējot laukumā, tomēr tas netraucēja Dinamo izcīnīt divas minimālas uzvaras - 2:1 un 3:2. Ja pirmajā spēlē maskavieši ieguva pārsvaru 2:0 un līdz mača beigām to ne bez grūtībām nosargāja, tad otrajā jau nācās atspēlēties. Andrejs Kosticins 2.periodā izvirzīja vadībā Traktor ar 2:1, tomēr noslēdzošajās 20 minūtēs Mareks Kvapils un Janne Jalasvāra spēja panākt Dinamo uzvaru jau pamatlaikā. Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 2:0.

Finālsērija nekad iepriekš nav noslēgusies ātrāk kā piecās spēlēs. 2009.gadā Kazaņas Ak Bars uzveica Jaroslavļas Lokomotiv ar 4:3, bet gadu vēlāk Kazaņa vēlreiz septiņos mačos uzveica Znaroka un Vītoliņa vadītos MVD. 2011.gada pavasarī Ufas Salavat Julaev ieguva titulu visātrāk, finālā ar 4:1 uzveicot Mitišču Atlant. Pērn Maskavas Dinamo atspēlējās sērijā no 1:3 pret Omskas Avangard, beigās arīdzan triumfējot septiņos mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi