Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Čempione Lightning panāk neizšķirtu Stenlija kausa pusfinālā

Pērnā gada Stenlija kausa uzvarētāja Tampabejas Lightning otrdien panāca neizšķirtu Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas izslēgšanas turnīra pusfināla sērijā.

"Lightning" mājās ar rezultātu 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) guva virsroku pār Ņujorkas "Islanders" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-1.

Mača devītajā minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Breidens Points, kurš pēc piespēles no aizvārtes meta ripu tīklā. Pēc nepilnām četrām minūtēm Broks Nelsons vairākumā bija nekļūdīgs no vārtu priekšas un panāca 1:1.

Nākamajā periodā, 20 minūtes vēlāk, Ņikita Kučerovs prasmīgi apspēlēja pretinieku uzbrukuma zonā un piespēlēja Ondržejam Palātam, kurš atguva mājiniekiem vadību. Trešā perioda trešajā minūtē Jans Ruta, metot bez ripas apstādināšanas, ar raidījumu no zilās līnijas panāca 3:1.

Trešdaļas vidū pērnā gada Stenlija kausa vērtīgākais spēlētājs Viktors Hedmans ar plaukstas metienu realizēja vairākumu un attālināja "Lightning" komandu spēles rezultātā. Nepilnas trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Metjū Barzals vārtu priekšā saņēma atlēkušo ripu un panāca 2:4, tomēr vairāk ņujorkieši neatspēlējās.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts trīsreiz rezultatīvi piespēlējušais Kučerovs.

Uzvarētājiem Andrejs Vasiļevskis atvairīja 24 no 26 ripām. Pretējā laukuma galā Semjons Varlamovs tika galā ar 23 no 27 metieniem, bet pēdējās nepilnas septiņas minūtes vārtos bija Iļja Sorokins, kurš neitralizēja visas sešas ripas.

Zīmīgi, ka "Lightning" pēdējās divās Stenlija kausa izcīņās pēc zaudētām spēlēm nākamajās allaž uzvarējusi.

Abas komandas dosies uz Ņujorku, kur ceturtdien turpināsies sērija ar trešo spēli. Otrā pusfinālā Vegasas "Golden Knights" ir vadībā ar 1-0 pret Monreālas "Canadiens".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi