Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čempione Tampabejas Lightning nonāk uzvaras attālumā no konferences fināla

Tampabejas Lightning komanda svētdien nonāca vienas uzvaras attālumā, lai iekļūtu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālā.

"Lightning" mājās ar 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) pārspēja regulārā turnīra labāko komandu Floridas "Panthers" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0.

Pirmā perioda 14.minūtē Korijs Perijs panāca 1:0 mājinieku labā, vārtu priekšā mainot ripas lidojuma virzienu, bet trīs minūtes vēlāk Sems Reinhārts izpildīja precīzu metieni pretī vārtiem un izlīdzināja rezultātu. Otrās trešdaļas trešajā minūtē Ēriks Černāks ar raidījumu no iemetienu apļa atguva mājiniekiem vadību, ko perioda vidū nostiprināja Stīvens Stemkoss ar metienu bez ripas apstādināšanas.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Ņikita Kučerovs raidīja ripu tukšos vārtos, bet pretinieki turpināja spēlēt bez vārtsarga un divas minūtes vēlāk Stemkoss panāca 5:1. Kučerovs maču noslēdza ar četriem rezultativitātes punktiem.

"Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis šajā mačā neitralizēja 34 metienus, bet otros vārtos Sergejs Bobrovskis tika galā ar 31 raidījumu.

Sērijas ceturtā spēle notiks pirmdien "Amalie Arena", kur "Lightning" uzvarējusi trīs no četrām šīs Stenlija kausa izcīņas spēlēm.

Otrā Austrumu konferences pusfinālā Ņujorkas "Rangers" mājās uzvarēja Karolīnas "Hurricanes" ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) un sērijā panāca 1-2.

Mika Zibanežāds uzvarētājiem atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, tāpat viesus no Relijas pārspēja Kriss Kraiders un Tailers Mote. "Hurricanes" komandai vārtus guva Nīno Nīderraiters.

"Rangers" vārtsargs Igors Šestjorkins tika galā ar 43 ripām, bet pretējā laukuma pusē Anti Rānta neitralizēja 30 metienus.

"Hurricanes" šogad Stenlija kausa izcīņā uzvarējusi visās sešās mājas spēlēs un zaudējusi visās četrās cīņās izbraukumā.

Tikmēr Rietumu konferences pusfinālā 2-1 panāca Edmontonas "Oilers", kas savu līdzjutēju priekšā ar rezultātu 4:1 (0:0, 4:0, 0:1) bija pārāka pār Kalgari "Flames".

Edmontoniešiem ar "hat-trick" otrajā periodā izcēlās Evanders Keins, kurš visus trīs vārtus guva ar sešu minūšu starpību. Leons Draizaitls kļuva par vēsturē pirmo hokejistu, kurš Stenlija kausa izcīņā vienā periodā izcēlies ar četrām rezultatīvām piespēlēm, vācietim asistējot arī Zeka Haimena vārtu guvumā. Ar trīs rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Konors Makdeivids.

Kalgari vienībai vienīgos vārtus guva Olivers Naitons.

Maiks Smits "Oilers" vārtos atvairīja 31 metienu, bet trešajā trešdaļā pēc sadursmes ar Milanu Lučiču uz dažām minūtēm tika nomainīts, viņa vietā stājoties Miko Koskinenam. Jākobs Markstrēms otros vārtos tika galā ar 30 metieniem, līdz viņu aizstāja Dens Vladars.

Makdeivids šajā Stenlija kausa izcīņā desmit mačos guvis sešus vārtus un iekrājis 17 rezultatīvas piespēles. Vismaz 23 punktus tik īsā periodā savulaik guvuši tikai Veins Greckis (29 un 25), Mario Lemjē (25) un Riks Midltons (23).

"Flames" un "Oilers" duelis ir pirmais Albertas provinces derbijs Stenlija kausā kopš 1991.gada.

Otrā Rietumu konferences pusfinālā Kolorādo "Avalanche" ar 2-1 uzveic Sentluisas "Blues".

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi