Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Cerība, ka turpinās iesākto

Latvijas Hokeja federācijas vadība ir tuvu jauna līguma parakstīšanai ar Bobu Hārtliju, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Pāris dienās ir jābūt skaidrībai. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība ir izteikusi gala piedāvājumu kanādiešu speciālistam Bobam Hārtlijam par Latvijas izlases trenēšanu. Ja pēdējā brīdī melns kaķis neizjauks visas iestrādes, tad Hārtlijs turpinās darbu Latvijas valstsvienībā.

Salīdzinot ar pagājušā gada decembri, kad pirmo reizi izdevās vienoties ar Hārtliju, tagad nolīgt Bobu ir krietni sarežģītāk. Nav noslēpums, ka sarunu epicentrā ir naudas jautājums. Pērn situācija bija labāka, jo pēc darba uzteikšanas NHL klubā Kalgari Flames Hārtlijs līdz 2017. gada 30. jūnijam no šī kluba saņēma kompensāciju par priekšlaicīgu darba attiecību pārtraukšanu, tāpēc arī varēja atļauties finansiāli nebūt ļoti prasīgs. Gandrīz vai bija tā, Latvijas izlasi sponsorēja NHL klubs Kalgari Flames...

Pēc pasaules čempionāta, kurā Latvijas izlase parādīja labu spēli, taču kāroto ceturtdaļfinālu nesasniedza, Hārtlijs ieturēja pauzi. Kanādiešu speciālists gaidīja darba piedāvājumu no NHL, bet tāds netika izteikts. It kā esot bijis variants Šveicē, bet arī tur tagad visas vietas jau ir aizņemtas. Tā ir pirmā labā ziņa Latvijas izlases kontekstā. Bobam esot viens finansiāli izdevīgs darba piedāvājums, kas nav saistīts ar trenēšanu, bet to viņš pagaidām negribot pieņemt, jo ir spēks un vēlēšanās vēl kaut ko sasniegt uz trenera soliņa. Tā ir otra labā ziņa tiem, kuri vēlas Hārtliju arī turpmāk redzēt uz Latvijas izlases komandtiltiņa. Jautāsiet – kur tad problēma? Jebkurš speciālists tomēr zina savu cenu darba tirgū, bet vēl labāk finanšu jautājumos orientējas aģenti. Hārtlija aģents ir Latvijā labi zināmais Pols Teofanuss, kurš savulaik NHL līgumus sarūpēja arī Artūram Irbem un Sandim Ozoliņam. Galavārds tomēr pieder Hārtlijam. LHF valdes sēdē ir panākta vienošanās par iespējami dāsnāko piedāvājumu, ko Latvijas puse kanādiešu speciālistam var piedāvāt, un tuvāko dienu laikā jāseko Hārtlija atbildei.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 9. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi