Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Cīņu par 1/4 finālu sākam ar spēli pret Šveici

Latvijas hokeja valstsvienība šovakar uzsāk cīņu par ceļazīmi uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Otrās kārtas turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase tiksies ar čempionāta saimniekiem šveiciešiem. Spēles sākums plkst. 21.15. Kā allaž, spēlei tiešraidē varēsiet sekot arī portālā Diena.lv.= Aptauja: Kā Latvijas hokeja izlasei veiksies spēlē ar Šveici?Spēle ar Šveici būs ļoti grūta.

Ja Šveices hokejisti trešdien varēja atvilkt elpu, Latvijas izlase cīnījās par iekļūšanu otrajā kārtā. Taču tas ir tikai viens no faktoriem. Precīzi situāciju aprakstīja Latvijas izlases treneris Harijs Vītoliņš, sakot, ka šveicieši jau no pirmajām minūtēm spiedīsies uz Latvijas izlasees vārtiem un jau pašā sākumā gribēs iegūt sev vēlamo rezultātu. Neesot arī pamats cerēt, ka, spēlējot uz maksimāliem apgriezieniem, Šveices hokejisti mača beigās varētu pagurt. "Pie šāda skatītāju atbalstu viņi izturēs visas 60 minūtes. Atceros kā mums bija Latvijas izlasē, kad izcīnījām lielās uzvaras. Arī tad skatītāji mūs dzina uz priekšu un beigās atradās spēka rezerves," teica Vītoliņš.**Uzticas Masaļskim**Arī spēlē pret Šveici Latvijas izlases vārtus sargās Edgars Masaļskis, kurš labi aizvadījis līdzšinējās trīš cīņas (it īpaši pēdējās divas!). Viņš čempionāta kopvērtējumā atvairīto metienu procenta ziņā ir piektajā vietā (93,94% / 1,95 ripas), turklāt viņa rēķinā ir arī viena "sausā" uzvara.Aizsardzībā Oskars Bārtulis spēlēs ceturtajā maiņā kopā ar Oļegu Sorokinu, bet debitanta Roberta Jekimova vietā uzbrukumā spēlēs Aleksejs Širokovs. **Šveicieši piesardzīgi prognozēs**Šveices presē ceturtdien bija lasāmas atturīgas prognozes par gaidāmo spēli. Turnīra saimniekus piesardzīgus dara Latvijas komandas sniegums, it īpaši cīņā ar Zviedriju. Viedokļi izskan līdzīgi - Latvija pēc uzvaras pār Zviedriju gribēs sasniegt jaunas lielas uzvaras.Mūsu ceturtdienas pretinieki uzsver, ka Latvijas izlases labais sniegums nav nekāds pārsteigums, jo jau iepriekšējos gados favorītiem lika krietni panervozēt, bet pērn bija soli no ceturtdaļfināla. Šveices izlases galvenā trenera asistens Kobi Kolikers uzsver Latvijas izlases lielo ātrumu un augsto tehnisko varējumu, tādēļ skrieties nebūšot vēlams. Uzvarēt Latviju varēšot tikai tad, ja paši demonstrēšot stabilu sniegumu visas cīņas garumā.Šveicieši savā brīvdienā aizvadīja vieglu treniņu uz ledus, kurā piedalījās 18 no 26 spēlētājiem. Pārējie devās pie fizioterapeita. 

X X X

Latvijas izlases maiņu virknējumi

1.maiņa: Kārlis Skrastiņš - Krišjānis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums - Jānis Sprukts - Ģirts Ankipāns

2.maiņa: Guntis Galviņš - Georgijs Pujacs, Mārtiņš Cipulis - Herberts Vasiļjevs - Aleksandrs Ņiživijs

3.maiņa: Rodrigo Laviņš - Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš - Miķelis Rēdlihs - Armands Bērziņš

4.maiņa: Aleksandrs Jerofejevs - Oskars Bārtulis, Aigars Cipruss - Guntis Džeriņš - Aleksejs Širokovs

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs

X X X

Šveices valstsvienības sastāvs

Vārtsargi: Martins Gerbers (Toronto Maple Leafs), Ronijs Ruegers (Klotenes Flyers).

Aizsargi: Severīns Blindenbahers (ZSC Lions), Marks Štraits (Ņujorkas Islanders), Felisjēns du Boiss (Klotenes Flyers), Matiass Zēgers (ZSC Lions), Filips Fūrers (SC Bern), Gorans Bezina (HC Geneve Servette), Josi Romans (SC Bern).

Uzbrucēji: Andress Ambūls (HC Davos), Viks Romans (Klotenes Flyers), Tomass Derunss (HC Geneve Servette), Tjerī Paterlīni (HC Lugano), Martins Plūss (SC Bern), Ivo Rutemans (SC Bern), Sandijs Žanīns (HC Fribourg), Tomass Cīglers (SC Bern), Rafaēls Sanics (HC Lugano), Raiens Gardners (ZSC Lions), Romano Lemms (HC Lugano), Žiljēns Šprungers (HC Fribourg), Kevins Romijs (HC Lugano).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

zembis


* Seko Dienas žurnālista Māra Zemberga ierakstiem Twitter un uzzini vairāk par pasaules čempionāta aizkulisēm!

LASI VĒL


* Arī spēlē pret Šveici vārtus sargās Masaļskis
* Karsums varēs spēlēt pret Šveici
* Vītoliņš: Labākā dāvana man būtu šāvakara uzvara pār Šveici
* Znaroks kritizē Šupleru par pārlieku uzticēšanos leģionāriem
* Latvijas hokeja izlases nākamo spēļu kalendārs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Miris bijušais Marokas izlases futbolists Barada

Bijušais Marokas vīriešu futbola izlases spēlētājs Abdelazizs Barada miris 35 gadu vecumā, ceturtdien pavēstīja viņa karjeras laikā pārstāvēti Francijas klubi Marseļas "Olympique...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi