Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Cipulis un Sprukts ar gūtiem vārtiem palīdz Kurbadam ar uzvaru sākt Kontinentālā kausa turnīru

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempione hokejā Kurbads komanda piektdien Rumbulā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa otrās kārtas turnīra pirmajā spēlē ar 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) apspēlēja Polijas komandu Tychy.

Latvijas komandas labā pa vārtiem guva valstsvienībā ilgus gadus spēlējušie Mārtiņš Cipulis un Jānis Sprukts, kā arī Martins Lavrovs, Gatis Gricinskis un Sandis Zolmanis.

Mačs iesākās diezgan līdzvērtīgā cīņā, bet 16.minūtē mājiniekiem izdevās atklāt rezultātu, kad precīzs bija Cipulis. Spēles turpinājumā mājiniekiem jau piederēja nedaudz izteiktāks pārsvars, kas vainagojās ar diviem gūtiem vārtiem. 32.minūtē vairākumu izmantoja pieredzējušais Jānis Sprukts, bet dažas minūtes vēlāk Lavrovs panāca jau 3:0.

Savukārt noslēdzošās trešdaļas sākumā Tychy vienībai bija lieliska iespēja vienus vārtus atgūt, bet "bullīti" nerealizēja Filips Komorskis. Uzreiz pēc tam Kurbads vienībai pēc poļu komandas uzbrukuma izdevās radīt prettriecienu, izgājienu "divi pret viens" izmantojot Gricinskim.

Mača noslēgumā Polijas komanda jau izskatījās padevusies, kas rezultējās vēl vienos vārtos, ripu pretinieku "cietoksnī" raidot Zolmanim. Tomēr pēc šāda pavērsiena Tychy atguvās un īsā laikā guva divus vārtus pēc kārtas.

Tiesa, ne uz ko vairāk pretinieki nebija spējīgi, turklāt viņu cerības ievērojami iedragāja spēles beigās sapelnītie noraidījumi.

Tikmēr B apakšgrupas pirmajā mačā piektdien Ukrainas komanda Donbass ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) apspēlēja Narva vienību no Igaunijas.

Sestdien Kurbads spēkosies ar Donbass hokejistiem, bet svētdien tiksies ar Narva komandu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka oktobra sākumā Kurbada rindas uz mēnesi papildināja pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, bet uz turnīra laiku tika nolīgts arī Mārtiņš Cipulis.

Tychy ir viens no Polijas vadošajiem hokeja klubiem, kas dibināts 1971.gadā, bet pirmais čempionu tituls tika izcīnīts 2005.gadā, turklāt aizpērn šis panākums tika atkārtots. Tihi pilsētas klubs septiņas reizes uzvarējis Polijas kausa izcīņā, bet 2016.gada Kontinentālā kausa izcīņā ierindojās trešajā vietā.

Šogad par komandas galveno treneri iecelts baltkrievu speciālists Andrejs Gusovs, kurš 2009./2010. gada sezonā bija arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Minskas Dinamo galvenais treneris.

Tychy rindās spēlē pērnās sezonas Polijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Maikls Ciči no ASV. Komandas čehu aizsargs Mihaels Kolāržs, ir guvis pieredzi spēcīgajās Čehijas un Slovākijas līgās, bet baltkrievs Iļja Kaznadejs vairākas sezonas aizvadījis KHL.

Kurbada hokejisti šosezon Optibet Hokeja līgā (OHL) deviņās spēlēs izcīnījuši piecas uzvaras un cietuši četrus zaudējumus, atrazdamies trešajā vietā kopvērtējuma tabulā. Tikmēr Tychy 11 spēlēs guvusi deviņas uzvaras pamatlaikā, kā arī tai ir pa uzvarai un zaudējumam pēcspēles soda metienu sērijā. Lieliskais sezonas sākums Tychy komandai ļauj ieņemt līderpozīciju Polijas čempionāta kopvērtējuma tabulā.

B apakšgrupas uzvarētāja iekļūs turnīra trešās kārtas D apakšgrupā, kas 17.-19.novembrī sacentīsies Dānijā. Šajā grupā būs arī mājiniece Rungsted, vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas Steelers un Minskas Junostj no Baltkrievijas.

Savukārt otrā posma C apakšgrupas cīņas notiek Rumānijā, kur sacenšas aizsarga Maksima Širokova pārstāvētā mājiniece Brašovas Corona, Miškolcas Jegesmedvek (Ungārija), Sansevastjanas Txuri Urdin (Spānija) un Belgradas Crvena Zvezda.

Labākā C grupas komanda turpinājumā sacentīsies E apakšgrupā, kas savas spēles aizvadīs Itālijā. Šajā grupā būs Grenobles Bruleurs de Loups (Francija), Astanas Nomad (Kazahstāna) un mājiniece Ritten Sport.

Pēcāk D un E apakšgrupu divas labākās komandas kvalificēsies IIHF Kontinentālā kausa finālam, kas notiks nākamā gada 12.-14.janvārī.

Iepriekšējā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas Panthers, kas finālā pieveica Ritten Sport ar latviešu uzbrucēju Spruktu sastāvā.

Tikmēr pagājušā gada Latvijas čempione Liepāja otrās kārtas turnīrā palika otrajā vietā, zaudējot Panthers vienībai un netiekot uz trešo kārtu.

Latvijā iepriekšējo reizi IIHF Kontinentālā kausa etaps tika rīkots 2008.gadā, kad trešo kārtu uzņēma tobrīd vēl eksistējošais Liepājas metalurga klubs. Tolaik komanda palika trešā un finālā neiekļuva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi