Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dalasas Stars kā pirmie iekļūst Stenlija kausa finālā

Dalasas Stars komanda pirmdien iekļuva Stenlija kausa finālā, pārspējot Vegasas Golden Knights un sērijā līdz četrām uzvarām panākot 4-1.

Vegasas Golden Knights Rietumu konferences fināla piektajā spēlē piekāpās Dalasas Stars pagarinājumā ar 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1) un atvadījās no cerībām šogad izcīnīt Stenlija kausu.

Sērijā līdz četrām uzvarām Stars panāca 4-1 un sasniedza savu pirmo Stenlija kausa finālu kopš 2000.gada.

Pēc Čandlera Stefensona vārtiem pirmajā trešdaļā un Reilija Smita "gola" pēc 15 spēlētām sekundēm trešajā periodā Vegasas komanda izvirzījās vadībā ar 2:0.

Tomēr ar Džeimija Bena un Joela Kivirantas precīziem metieniem nepilnas četras minūtes pirms trešdaļas beigām cīņa varēja sākties no sākuma.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēc pagarinājumā spēlētām trim minūtēm un 36 sekundēm, kad vairākumā Deniss Gurjanovs guva vārtus, panākot Stars uzvaru ar 3:2. Arī Kivirantas vārti krita vairākumā.

 

"Mēs atradām savu spēli. Mēs guvām pirmos vārtus, un tas mums deva spēku, bet vairākumā pārņēmām vadību," sacīja Stars uzbrucējs Džo Pavelskis pēc astotās uzvaras pēcsezonā, kas izcīnīta, atspēlējot deficītu.

Uzvaras vārtos 23 gadus vecais Gurjanovs saņēma Jona Klinberja piespēli un no labā iemetiena apļa, ripu neapstādinot, raidīja to vārtu tuvējā stūrī garām Vegasas komandas vārtsargam Robinam Lēneram, izraisot uzvaras svinības ar Dalasas kluba vārtsargu Antonu Hudobinu vidū.

Hudobins atvairīja 34 metienus Stars vārtos, kamēr Lēners tika galā ar 23 "zvaigžņu" metieniem.

Dalasa lielāko sērijas daļu ir tikusi "nomētāta" un apspēlēta, taču, pateicoties savlaicīgiem vārtu guvumiem un izcilam vārtsargam, viņi spēja uzvarēt par favorītiem uzskatītos Golden Knights.

Hudobins, kurš sērijas laikā apturēja 153 no 161 pretinieku metiena, pagājušajā mēnesī pārņēma pamatvārtsarga lomu no savainotā Bena Bišopa.

"Viņš nonāca šajā situācijā un vienkārši devās uz priekšu. Ar katru spēli viņš kļuva drošāks," par Hudobinu saka Pavelskis.

Vegasas komandas treneris Pīters Debors sacīja, ka viņa komandas vārtu gūšanas problēmas  sākās iepriekšējā kārtā pret Vankūveras Canucks un turpinājās arī konferences finālā.

"Pēdējās pāris spēles sērijā pret Vankūveras "Canucks" vārtsargu Tečeru Demko, iespējams, satricināja mūsu pārliecību šajā jomā," sacīja Debors. "Godīgi sakot, līdz tam brīdim es domāju, ka mēs radām tonnām vārtu gūšanas iespēju."

Pēc mača dalasieši saņēma Klarensa Kempbela balvu, taču jau tradicionāli neviens tai nepieskārās, domājot par Stenlija kausu.

Tagad dalasiešiem jāgaida pretinieks Stenlija kausa finālā.

Austrumu konferences finālā Tampabejas Lightning atrodas vadībā ar 3-1 pret Ņujorkas Islanders.

Spēle otrdien var kļūt pēdējo arī šajā sērijā.

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi