Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Dārziņš: Abas komandas ir vienādās pozīcijās

Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Lauris Dārziņš pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu astotdaļfināla sērijas sākuma pret Maskavas "Dinamo" uzskata, ka abas komandas ir vienādās pozīcijās.

"Pagaidām mūsu savstarpējās spēlēs ir neizšķirts – Rīgā uzvarējām mēs [4:3], Maskavā – viņi [1:7]. Izbraukumā, protams, bija grūta spēle, bet varbūt tas pat tagad ir labāk, jo var gadīties, ka pretinieks uz pirmo spēli izies ar zemapziņu, ka mūs noskries un nomētās kā toreiz. Domāju, ka viņi [Maskavas "Dinamo"] būs patīkami pārsteigti, kā mēs būsim sagatavojušies," sarunā ar aģentūru BNS domās dalījās Dārziņš.

Pēdējais regulārā čempionāta spēļu cikls, kad septiņās dienās vajadzēja aizvadīt piecus mačus, no "Dinamo" hokejistiem prasījis izturību, tāpēc pēdējā spēlē ceturtdien pret Habarovskas "Amur", kas tika zaudēta ar 0:1, pietrūcis svaiguma.

"Tomēr no piecām spēlēm uzvarējām četras, un, ja pirms tam kāds teiktu, ka tā būs, tad mums neviens neko nepārmestu. Protams, pēc četrām uzvarām gribējās arī piekto, tāpēc ar pēdējo cīņu neesam apmierināti. Ko darīt, spēle beigusies, un tagad sākas galvenais sezonas posms. Zaudējums neļaus ieslīgt labsajūtā. Varbūt pat labāk, ka pēdējo spēli zaudējām, nekā ja būtu uzvarējuši, teiksim, ar 5:0," domā uzbrucējs.

Dārziņš prognozēja, ka spēles ar Maskavas "Dinamo" nebūs tik skatāmas kā dažs labs regulārā čempionāta mačs, taču klāt nāks izslēgšanas spēlēm raksturīgā spriedze, kas būs divas reizes lielāka nekā sezonas mačos. "Skatītājiem šādi mači noteikti būs interesantāki. Būs aizsardzības hokejs, jo šajā līgā reti kura komanda var atļauties akli skriet uzbrukumā," prognozēja Dārziņš, kurš šosezon bija viens no diviem Rīgas "Dinamo" hokejistiem [arī Mārtiņš Cipulis], kurš piedalījies visos 56 regulārā čempionāta mačos. Dārziņš tajos guva astoņus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles.

Hokejists nevēlējās prognozēt, cik ilgi varētu ievilkties sērija, kurā abas komandas cīnīsies līdz trīs uzvarām.

"Pašlaik būtu muļķīgi solīt, ka Rīgā būs vismaz divas spēles, taču līdzjutējiem droši varu teikt, ka atdosim visu, ko varam. Mēs nevaram ietekmēt pretinieku spēli, taču mūsu spēkos ir maksimāli koncentrēties uz savu sniegumu un dabūt tos 100% no sevis ārā. Galarezultātu apsolīt nevaru, bet tas ir fakts – viss, kas būs, to liksim ārā," uzsvēra Dārziņš.

Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Dinamo" izslēgšanas spēlēs tikās arī Latvijas klubu hokejam līdz šim veiksmīgākajā 1988. gadā, kad PSRS čempionātā Latvijas vienība tika pie sudraba medaļām. Toreiz maskavieši tika uzveikti pusfināla sērijā. Dārziņš, kurš tajā laikā bija trīsgadīgs puika, to laiku notikumus atceras vien no tēva stāstītā, taču arī tās spēles pierādot, ka komandu atrašanās turnīra tabulā nav izšķirošā, jo, ja ļoti grib, var paveikt nozīmīgas lietas.

"Ja pareizi atceros, tad toreiz "Dinamo" knapi tika izslēgšanas mačos. Tas bija cits hokejs, taču arī tad viss sākās no nulles. Arī tagad mēs esam vienādās pozīcijās, un tā ir mūsu iespēja, neskatoties, ka kāda komanda ir augstāk tabulā, ņemt un uzvarēt viņus. Cerams, ka mums izdosies atkārtot tā laika "Dinamo" panākumu," piebilda Dārziņš.

Jau ziņots, ka Rīgas ''Dinamo'' KHL pamatturnīru beidz 10. vietā, bet Maskavas ''Dinamo'' ieņēma 7. vietu.

Sērijā līdz trim uzvarām pirmā un otrā spēle notiks Maskavā 1. un 2. martā. ''Arēnā Rīga'' noteikti būs trešā spēle 4. martā un, ja būs vajadzīgs, arī ceturtā spēle 5. martā. Ja uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešamas visas piecas spēles, tad izšķirošā sacensība risināsies Maskavā 7. martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Maskavas Dinamo - viens no sliktākajiem variantiem

KHL izslēgšanas turnīru Rīgas Dinamo sāks svētdien pret Maskavas Dinamo

Šuplers: Esmu pārliecināts, ka komanda sitīsies no pirmās līdz pēdējai minūtei

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi