Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Daugaviņš pirmajā Senators spēlē paliek rezervē; NHL atklāšanā uguņo vecmeistari

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien tika atstāts rezervē viņa pārstāvētās Otavas Senators komandas pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas spēlē.Aizvadītajā regulārā čempionāta mačā Senators ar rezultātu 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) izbraukumā uzvarēja Vinipegas Jets hokejistus.Daugaviņš bija viens no trim komandas spēlētājiem, kuri šajā mačā palika rezervē.

Bez latviešu uzbrucēja pie iespējas piedalīties spēlē netika arī aizsargs Marks Boroveckis un vārtsargs Bens Bišops.Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm Senators komandā izcēlās zviedru aizsargs Ēriks Kārlsons. Nākamo maču Senators aizvadīs pirmdien izbraukumā pret Floridas Panthers hokejistiem.Kā zināms, NHL lokauta dēļ šosezon komandas regulārajā čempionātā saspringtā izspēles grafikā aizvadīs pa 48 mačiem.Daugaviņš ar Senators pagājušā gada jūlijā noslēdza vienvirziena līgumu uz vienu gadu, bet lokauta laikā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas Dinamo.

Pavisam pirmajā spēļu dienā norisinājās 13 mači. Pašreizējie čempioni Losandželosas Kings pirmajā spēlē ar 2:5 atzina Čikāgas Blackhawks pārākumu, nedaudz pabojojāt čempionu karoga uzvilkšanas svinības saviem līdzjutējiem. Iespaidīgāko sniegumu pirmajās spēlēs nodemonstrēja divi Eiropas vecmeistari - 40 gadus vecais čehs Jaromīrs Jāgs izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un divām piespēlēm, bet viņa pārstāvētā Dalasas Stars komanda savā laukumā ar 4:3 pārspēja Fīniksas Coyotes. Ar 2+2 izcēlās arī 42(!) gadus vecais soms Tēmu Selanne, palīdzot Anaheimas Ducks viesos ar 7:3 sagraut pēdējo divu regularo čempionātu uzvarētājus Vankūveras Canucks.

Vēl citā spēlēs spēcīgā Detroitas Red Wings vienība viesos ar 0:6 kapitulēja Sentluisas Blues komandai, kuras labā pa diviem vārtiem guva jaunais krievu talants Vladimirs Tarasenko un Kriss Stjuarts. Ar uzvaru jauno sezonu prata uzsākt arī pērnie Stenlija kausa finālisti Ņūdžersijas Devils, kas viesos ar 2:1 uzveica Ņujorkas Islanders. Devils vārtos 40 gadus vecais Martins Brodērs atvairīja 19 no 20 metieniem, bet uzvaras vārtus 3.perioda vidū guva Deivids Klarksons. Rezultatīva piespēle pirmajā spēlē arī Devils krievu zvaigznei Iļjam Kovaļčukam, kurš uz ledus pavadīja visvairāk laika šajā spēlē - 24 minūtes un 37 sekundes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi