Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dinamo mājas spēļu sēriju noslēdz ar otro uzvaru pēc kārtas

Pirmdienas vakarā Arēnā Rīga otro panākumu pēc kārtas KHL regulārajā čempionātā izcīnīja Rīgas Dinamo hokejisti, šoreiz ar 2:1 sīvā cīņā pārspējot Habarovskas Amur. Vārtus rīdziniekiem guva Miks Indrašis un Aleksandrs Žirū, bet Mikaels Telkvists tika galā ar 28 pretinieku metieniem.

Mačs sākās ātrā tempā ar vairākiem uzbrukumiem uz abiem vārtiem, bet turpinājumā Dinamo pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un teicamas iespējas gūt vārtus bija Mārtiņam Karsumam, Mikam Indrašim un Andrim Džeriņam, tomēr visos šajos momentos pārliecinoši nospēlēja Amur komandas vārtsargs Jans Lašāks, neļaujot sevi pārspēt. Kaut izteikts pārsvars piederēja rīdziniekiem, rezultātu atklāja viesi, kad pirmās trešdaļas vidū Oļega Piganoviča metienu pielaboja Lugins un ripa starp Telkvista kājsargiem ielidoja vārtos.

Pēc zaudētiem vārtiem Dinamo hokejisti turpināja aktīvi uzbrukt pretinieku vārtiem, kas noveda pie tā, ka piecas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām viesi palika mazākumā. Šajā vairākumā rīdziniekiem bija vairākas labas iespējas izlīdzināt rezultātu, taču to izdarīt neļāva teicami spēlējošais Lašāks. Pusotru minūti pirms trešdaļas beigām Amur komanda vēlreiz palika mazākumā, tomēr Dinamo komandai līdz trešdaļas izskaņai vairākumu neizdevās realizēt.

Arī otrās trešdaļas ievadā rīdziniekiem vairākumu neizdevās realizēt, bet turpinājumā cīņa bija ļoti līdzīga ar daudziem uzbrukumiem uz abu komandu vārtiem. Neizšķirtu Dinamo panāca mača 27.minūtē, kad pēc precīzas Karsuma piespēles Guntis Galviņš izdarīja spēcīgu metienu no zilās līnijas, bet vārtu priekšā sekmīgi nospēlēja Indrašis, kurš elegantā stilā mainīja ripas lidojuma virzienu un tā ieslīdēja Amur komandas vārtos.

Otrās trešdaļas otrajā pusē pamīšus uz noraidīto soliņu devās Robs Šremps, Jēkabs Rēdlihs un Džeriņš, turklāt divas reizes Dinamo hokejisti aizstāvējās trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr Amur komandas daudzās vārtu gūšanas iespējas vairākumā pie gūtiem vārtiem nenoveda. Pēc cīņas atsākšanās vienādos sastāvos laba iespēja izvirzīt Dinamo komandu vadībā bija Elvijam Biezajam, taču viņš pēc izgājiena gandrīz vienatnē pret Lašāku nespēja pārspēt Amur vārtsargu. Pašas pēdējās otrās trešdaļas minūtes aizritēja mierīgi un rezultāts nemainījās.

Trešās trešdaļas ievadā viesu komanda palika mazākumā, bet Dinamo vairākumā spēlēja ļoti aktīvi un veica vairākus bīstamus metienus pa pretinieku vārtiem, taču teicami spēlēja Lašāks un rezultāts nemainījās. Arī pēc tam, kad komandas atkal spēlēja vienādos sastāvos, rīdziniekiem piederēja pārsvars un bija pāris labas iespējas izvirzīties vadībā, taču Amur vārtsargs bija nevainojams, tiekot galā ar visiem mājinieku centieniem gūt vārtus.

Mača turpinājumā komandas spēlēja ātru un interesantu hokeju ar daudziem uzbrukumiem, bet tuvāk vārtu guvumam gan bija Amur komanda, jo pēc Aleksandra Ņikuļina metiena Dinamo glāba vien vārtu stabs. Ko neizdarīja viesi, to 51.minūtē paveica rīdzinieki, kad pēc spēcīga Žirū metiena Lašāks bija bezspēcīgs - 2:1. Zīmīgi, ka šie bija Žirū pirmie gūtie vārti šīs sezonas regulārajā čempionātā.

Pēc zaudētiem vārtiem Amur hokejisti izveidoja pāris labus uzbrukumus un centās atspēlēties, tomēr neviens no tiem Telkvistam neradīja problēmas. Spēles pēdējās minūtēs viesi bija pārņēmuši iniciatīvu, bet minūti pirms pamatlaika beigām Lašāka vietā laukumā tika sūtīts sestais spēlētājs, kas Amur komandai gandrīz ļāva panākt neizšķirtu, taču pēdējās sekundēs teicami spēlēja Telkvists, divreiz glābjot Dinamo no vārtu zaudējuma. Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Džeriņš un Lašāks.

Sešās spēlēs rīdzinieki tikuši pie astoņiem punktiem, kas šobrīd nodrošina 10.vietu Rietumu konferencē. 

Nākamās trīs spēles Dinamo aizvadīs izbraukumā, pirmajā no tām piektdien Mitiščos tiekoties ar vietējo Atlant klubu. 

KHL regulārais čempionāts. 2012.gada 17.septembris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo - Habarovskas Amur 2:1 (0:1; 1:0; 1:0)

Vārti: 10:08 Lugins (Piganovičs, Pjuorjapja) 0:1; 26:33 Indrašis (Karsums, Galviņš) 1:1; 50:54 Žirū 2:1;

Vārtsargi: Telkvists - Lašāks

Metieni: 35 (11/10/14) - 29 (7/11/11)

Soda minūtes: 6-6

Skatītāji: 5510 

Dinamo: Telkvists; Galviņš - K.Rēdlihs, Karls - J.Rēdlihs, Cibuļskis - Sotnieks, Porejs; Karsums - Džonsons - Indrašis, Šremps - Džeriņš - Meija, Ņiživijs - Lipsbergs - Žirū, Ivanāns - Bičevskis - Biezais, Skvorcovs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo septembrī

06.09 Prāgā ar Lev 1:2
08.09 Bratislavā ar Slovan 3:2 B
10.09 Maskavā ar CSKA 1:2
13.09 Rīgā ar Sibirj 1:2
15.09 Rīgā ar Metallurg (Novokuzņecka) 3:1
17.09 Rīgā ar Amur 2:1
21.09 Mitiščos ar Atlant
23.09 Jaroslavļā ar Lokomotiv
25.09 Ņižņijnovgorodā ar Torpedo
28.09 Rīgā ar Spartak

KHL spēles 17.09

Avangard - Ak Bars 0:5
Baris - Ņeftehimik 2:3 OT
Jugra - Salavat Julaev 1:3
Vitjaz - CSKA 4:5 B
Spartak - Sibirj 3:5
Donbass - Metallurg Nk 3:4 B
Dinamo Mn - Lev 0:4
Dinamo R - Amur 2:1
Slovan - SKA 4:2

Rietumu konference

1.Lev 14 (6)
2.Atlant 11 (6)
3.Spartak 10 (6)
4.CSKA 10 (6)
5.Dinamo M 10 (6)
6.SKA 9 (6)
7.Slovan 9 (6)

8.Dinamo Mn 8 (6)

9.Lokomotiv 8 (5)
10.Dinamo R 8 (6)
11.Severstaļ 6 (5)
12.Torpedo 5 (4)
13.Donbass 5 (5)

14.Vitjaz 5 (6)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs) 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi