Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Divu punktu deficīts un labākais sastāvs: Rīgas Dinamo izšķirošās cīņas vēl priekšā

Pēdējo KHL regulārās sezonas mājas spēļu ciklu Rīgas Dinamo sāks ar divu punktu deficītu no labāko astoņnieka un iespējami labākajā sastāvā. "Visi ir veseli un gatavi spēlēt. Saprotam, ka šīs spēles mums ir svarīgas, lai gan jau ilgāku laiku spēlējam režīmā, kad visu laiku dzirdam: "vajag, vajag..." ", Rīgas Dinamo galvenais treneris Artis Ābols sarunā ar Dienu ieskicēja situāciju komandā. Trešdien pulksten 19.30 Arēnā Rīga spēle ar Piemaskavas Atlant.

Sekmīgais sniegums janvārī rīdziniekus pavisam tuvu jau pietuvinājis play-off zonai, taču galvenās cīņas par iekļūšanu Rietumu konferences labāko astoņniekā, kas turpinās spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā, vēl tikai priekšā. 2015. gadā Dinamo ir uzvarējis piecas no septiņām spēlēm. Ja pieskaita 29. decembra 3:2 uzvaru pār Atlant, tad bilance ir vēl patīkamāka: astoņās spēlēs sešas uzvaras un divi zaudējumi.

Pirms Ziemassvētkiem kluba vadība lauza līgumus ar četriem pieredzējušiem spēlētājiem - vārtsargu Edgaru Masaļski, aizsargu Georgiju Pujacu, kā arī uzbrucējiem Pjotru Ščastļiviju un Marcelu Hosu. Sastāvs uz papīra kļuva vājāks, taču turnīra tabulā, mērķējot uz play-off, no mīnus 10 ir izdevies pievilkt līdz mīnus 2. "No malas varbūt tā izskatījās, ka, šķiroties no šiem četriem spēlētājiem, esam izkāruši balto karogu, taču komandas iekšienē neviens tā nedomāja. Mēs atcerējāmies Atlant pieredzi. Pirms pāris gadiem Piemaskavas klubs pirmo reizi šķīrās no saviem vadošajiem spēlētājiem, jo iekļūšana astoņniekā vairs nelikās īsti reāla, taču ar sastāvā palikušajiem un jaunajiem spēlētājiem viņi savu mērķi sasniedza. Arī šogad šī komanda citiem klubiem atdeva savus līderus, taču turpina cīņu par astoņnieku. Psiholoģijai ir liela nozīme. Mūsu komanda šajā situācijā, kad nav vairs vairāku pieredzējušu spēlētāju, spējusi mobilizēties un parādīt sniegumu, kādu gaidījām jau sezonas pirmajā pusē."

Ābols piekrita, ka sastāva variēšanas iespējas ir sarukušas līdz minimumam. Pēdējā postenī situācija ir gandrīz vai vislabākā, jo ir divi puslīdz vienāda līmeņa vārtsargi čehs Jakubs Sedlāčeks un kanādietis Džefs Delorjē. Janvāra spēļu ciklā vārtsargi pārmaiņus ieņēma vietu vārtos. Tikai pēdējās divās spēlēs pēc kārtas ripas ķēra Delorjē. "Ja atklāti, tad uz priekšu mums nav plāns, kurš kurā spēlē ieņems vietu vārtos. Skatāmies pēc situācijas. Janvārī tā sanāca, ka vārtsargus izmantojām pārmaiņus. Nākamajā spēlē ar Atlant vārtus sargās Sedlāčeks."

Visu Māra Zemberga rakstu "Vajag" skan jau ilgāku laiku lasiet trešdienas, 28.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Atlikušās spēles

28.I ar Atlant (mājās) 30.I ar Medveščak (mājās) 1.II ar Slovan (mājās) 5.II ar Avtomobilist (mājās) 7.II ar Traktor (mājās) 11.II ar SKA (viesos) 18.II ar Slovan (viesos) 20.II ar Medveščak (viesos) 22.II ar Dinamo Mn (viesos) 24.II ar Atlant (viesos)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi